Galatasaray Odeabank ile bu kez BSL’de karşılaşıyoruz...

Anadolu Efes, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 14. hafta maçında Galatasaray Odeabank’ı konuk ediyor. 8 Ocak 2017, Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18:00’de başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Spor Toto Basketbol Ligi’nin 13. haftasında Fenerbahçe’ye rakip sahada 75-81 mağlup olan Anadolu Efes 11 galibiyet ve iki mağlubiyet ve averaj ile ikinci sırada yer alırken, evinde Darüşşafaka Doğuş’a 72-87 mağlup olan Galatasaray Odeabank ise sekiz galibiyet ve beş mağlubiyet ile altıncı sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank maçı ile birlikte Türkiye’deki 1413. resmi maçına çıkacak. Takımımız Spor Toto Basketbol Ligi’nde bugüne kadar 1289, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 21, Türkiye Kupası’nda 99, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 1290. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1289 karşılaşmada 999 galibiyet, 287 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,50)

Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank ile bugüne kadar oynadığı 100 karşılaşmada 73 galibiyet ve 27 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 91 karşılaşmanın 65’inde takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın yedisi Anadolu Efes, biri Galatasaray Odeabank lehine sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Etiketler:
  • Galatasaray Odeabank
  • Spor Toto Basketbol Süper Ligi