Haftanın en çok asist yapan oyuncusu Heurtel, en çok blok yapan ismi Dunston...

Turkish Airlines Euroleague’in 23. haftasında İspanya’nın Baskonia Vitoria Gasteiz takımını 96-85 mağlup ederek yedinci sıraya yükselen ve play-off etabı için önemli bir adım atan Anadolu Efes’te Heurtel ve Dunston, bu haftanın asist ve blok istatistiklerinde zirvede yer aldı.

Thomas Heurtel İspanyol ekibi karşısında yaptığı 11 asist ile haftanın en çok asist yapan oyuncusu oldu.

Heurtel yaptığı 11 asist ile birlikte bu sezon Turkish Airlines Euroleague’de 23 karşılaşmada 137 asiste ulaşarak tüm oyuncular içinde en çok asist yapan isim oldu.

Fransız oyuncumuz ayrıca Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında da birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar 134 karşılaşmada forma giyerek 753 asist yapan Heurtel, maç başına 5,62 asist ortalaması ile zirvede yer aldı.

Baskonia karşılaşmasında pota altında rakip uzunlara karşı üstünlük sağlayan Bryant Dunston ise mücadelede yaptığı beş blok ile haftanın en çok blok yapan oyuncusu oldu.

Dunston, 23 haftanın ardından toplamda 27 ve maç başına 1,17 blok ile en çok blok yapan oyuncular kategorisinde dördüncü sırada yer aldı.

Amerikalı oyuncumuz İspanyol ekibi karşısında 33:28 dakikada 15 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ve 5 blokluk performansı ile 30 indeks puanı toplayarak 23. haftanın en değerli dördüncü performansına imza attı.

Etiketler:
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Baskonia Vitoria Gasteiz