Haftanın En Değerli Performansı Derrick Brown’dan...

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta karşılaşmasında Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını deplasmanda 86-72 deviren Anadolu Efes’te Amerikalı oyuncu Derrick Brown 33 indeks puanı ile haftanın en değerli performansına imza attı.

Brown, karşılaşmada 31:32 dakika süre alarak 20 sayı, 11 ribaunt, 2 asist ve 2 top çalma istatistikleri ile 33 indeks puanı topladı ve haftanın en değerli performansına imza attı.

Sezonun ilk yarısında Kızılyıldız’ı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 100-79 mağlup ettiğimiz karşılaşmada ve Maccabi Fox Tel Aviv’i deplasmanda 86-77 yendiğimiz maçta 38’er puan toplayan Brown, Kızılyıldız maçında topladığı 33 indeks puanı ile bu sezonki en yüksek ikinci performans değerine ulaştı.

Amerikalı oyuncumuz 9. haftada Kızılyıldız maçında topladığı 38 puan ile haftanın en değerli ikinci, 10. haftada Maccabi Fox Tel Aviv deplasmanında yine 38 puan ile bu kez haftanın en değerli performansına imza atmıştı.

Heurtel 15 asist ile kendi rekorunu egale etti...

Fransız oyuncumuz Thomas Heurtel ise Kızılyıldız karşılaşmasında 15 asist yaparak haftanın en çok asist yapan oyuncusu oldu. Heurtel ayrıca 15 asist ile Euroleague’de bu sezon bir maçta en çok asist yapan oyuncu oldu.

Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdüren Heurtel, 2015-16 sezonunda ilk turda Fransa’nın Limoges ekibi ve 2014-15 sezonunda play-off etabında İspanya’nın Real Madrid takımı karşısında 15’er asist yaparken, bu hafta Kızılyıldız karşısında yaptığı 15 asist ile kendi rekorunu da egale etmiş oldu.

Amerikalı oyuncumuz Tyler Honeycutt da Kızılyıldız mücadelesinde üç top çalarak haftanın en çok top çalan oyuncusu oldu. Honeycutt, birinciliği üçer asist yapan Unics Kazan’dan Pavel Antipov ve Vadim Panin ve Panathinaikos Superfoods’tan Kenny Gabriel ile paylaştı.

Etiketler:
  • Kızılyıldız
  • Thomas Heurtel
  • Derrick Brown
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt