Haftanın MVP’si Shane Larkin...

Turkish Airlines Euroleague’in 25. haftasında İspanya’nın Barcelona Lassa takımını 92-70 mağlup ettiğimiz karşılaşmada 43 verimlilik puanı toplayan oyuncumuz Shane Larkin, -Euroleague’de kendisinin verimlilik puanı rekorunu da geliştirerek- haftanın MVP’si seçildi.

Barcelona Lassa karşılaşmasında 28:05 dakika sahada kalan Larkin, mücadeleyi 37 sayı (7/7 serbest atış, 6/7 iki sayı, 6/8 üç sayı), 5 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile tamamladı.

Sıralamada ikinciliği 31 puan toplayan Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz’dan Johannes Voigtmann elde ederken, bir diğer başarılı oyuncumuz Adrien Moerman da 30 verimlilik puanı ile haftanın en değerli üçüncü performansına imza attı.

Larkin, ayrıca kaydettiği 37 sayı ile haftanın en skorer oyuncusu sıralamasında da ilk sırada yer aldı. 37 sayı ile kendi Euroleague kariyerini de kıran başarılı oyuncumuz, bu sezon Euroleague’de bir maçta en çok sayı atan ve Nisan 2014’ten beri bir maçta en çok sayı atan oyuncu oldu. Ayrıca 22 sayı ve 11 ribaunt kaydeden Adrien Moerman da haftanın en çok sayı atan ve en çok ribaunt alan oyuncular kategorilerinde ikinci sırayı elde etti.

Bilindiği gibi Turkish Airlines Euroleague’in üçüncü haftasında Rodrigue Beaubois, 22. haftasında Krunoslav Simon haftanın en değerli performanslarına imza atarken, Vasiilije Micic de Kasım ayının en değerli oyuncusu seçilmişti.