ING Basketbol Süper Ligi’nde Konuğumuz Galatasaray Nef...

ING Basketbol Süper Ligi beşinci hafta maçında Galatasaray Nef’i konuk ediyoruz. 23 Ekim 2021, Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:15’te başlayacak ve Tivibuspor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız ING Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında Fenerbahçe Beko’ya 90-68 mağlup olmuş, Galatasaray Nef ise Bahçeşehir Koleji’ne 85-78 yenilmişti. ING Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü haftanın ardından takımımız üç galibiyet ve bir mağlubiyet ile dördüncü, Galatasaray Nef ise iki galibiyet ve iki mağlubiyet ile sekizinci sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, Galatasaray Nef maçı ile birlikte Türkiye’deki 1590. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar ING Basketbol Süper Ligi’nde 1454, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 23, Türkiye Kupası’nda 109, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 1455. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, ligde bugüne kadar oynadığı 1454 karşılaşmada 1134 galibiyet, 317 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,99)

Anadolu Efes, Galatasaray ile bugüne kadar oynadığı 115 karşılaşmada 87 galibiyet ve 28 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında ING Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 106 karşılaşmanın 79’unda takımımız galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın yedisi Anadolu Efes, biri Galatasaray lehine sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Galatasaray arasında oynanan tek karşılaşmada ise gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Anadolu Efes - Galatasaray Nef karşılaşmasının basın broşürünü indirmek için tıklayın.