ING Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Manisa Büyükşehir Belediye Spor’u Konuk Ediyoruz...

ING Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Manisa Büyükşehir Belediye Spor’u konuk ediyoruz. 13 Şubat Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 18:00’de başlayacak ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız bu mücadeleden galip ayrıldığı takdirde yarı finale yükselecek ve bir diğer yarı final mücadelesi olan Pınar Karşıyaka - Galatasaray Ekmas eşleşmesinin galibi ile 16-18 Şubat tarihlerinde Konya’da düzenlenecek olan Dörtlü Final organizasyonunda finale çıkma mücadelesi verecek.

Anadolu Efes, Manisa Büyükşehir Belediye Spor maçı ile birlikte Türkiye’deki 1693. resmi maçına çıkacak. Takımımız, bugüne kadar Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 1553, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 24, Türkiye Kupası’nda 112, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Bugüne kadar Türkiye Kupası’nı 12 kez kazanan, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda olduğu gibi bu kupayı da en çok kazanan takım unvanını elinde bulunduran Anadolu Efes, ING Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 112 karşılaşmada 90 galibiyet ve 22 mağlubiyet elde etti.

Takımımız, Manisa Büyükşehir Belediye Spor ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde bugüne kadar oynadığı üç karşılaşmadan da galibiyet ile ayrıldı.

Bu sezon iki ekibin ligdeki ilk randevusunda Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız 99-79 kazanmıştı.