İtalya’daki İkinci Durağımız Bologna...

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta maçında 25 Kasım 2022, Cuma günü İtalya’nın Virtus Segafredo Bologna takımına konuk oluyoruz. Paladozza’da oynanacak olan karşılaşma TSİ 22:30’da başlayacak ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Avrupa arenasındaki 777. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 776 karşılaşmada 442 galibiyet ve 334 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 57,0) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 529. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 528 karşılaşmada 285 galibiyet ve 243 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,0) elde etti.

Anadolu Efes ile Virtus Segafredo Bologna, Avrupa kupalarında bugüne kadar sekiz kez karşılaşırken, takımımız dört galibiyet ve dört mağlubiyet aldı. İki takım arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta ekibimiz dört galibiyet ve iki mağlubiyet aldı. Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan iki karşılaşmada ise Bologna ekibi iki galibiyet elde etti.

Turkish Airlines Euroleague’in dokuzuncu haftasında Anadolu Efes, İtalya’nın EA7 Emporio Armani Milan takımını deplasmanda 80-51 mağlup etmiş, Virtus Segafredo Bologna ise Yunanistan’ın Panathinaikos takımına deplasmanda 88-85 yenilmişti. Euroleague’de dokuzuncu haftanın ardından Anadolu Efes dört galibiyet ve beş mağlubiyet ile dokuzuncu, Virtus Segafredo Bologna ise dört galibiyet ve beş mağlubiyet ile 10. sırada yer alıyor.