Ivkovic: “Henüz hazır değiliz... ”

Gloria Cup’ın ikinci maçında Unicaja Malaga’ya 76-67 mağlup olan Anadolu Efes’te başantrenör Dusan Ivkovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Unicaja Malaga bu maçı kazanmayı haketti. Takımımın bu turnuvadaki performansı henüz hazır olmadığımızı gösterdi. Yeni oyuncular ve yeni bir antrenör var takımda. Şu an böyle kaliteli bir turnuvaya hazır değiliz. Dünkü maçın tekrar gibi ilk yarı kötü bir performans ortaya koyduk. Böyle maçlarda 80 sayıdan fazla yemek istemiyoruz ama maalesef potamızda ilk yarı 45 sayı gördük. Savunmamız arzu ettiğimiz gibi değildi. İkinci yarıda çabaladık ama bu, farkı kapatmaya yetmedi. İkinci yarıda belki defansımız biraz daha iyiydi ama Unicaja Malaga 31, biz 26 sayı attık. Üç sayılık atış yüzdemiz bugün çok kötüydü, kırılma noktası da bu oldu. Yanlış tercihler ve erken atışlarımız oldu. Bu maçtan öğrenmemiz gereken çok şey var. Yarın antrenmanımız var, kendimizi analiz edeceğiz. Bir arada olup çok çalışmalıyız...”

Lacivert beyazlı ekibin genç oyuncusu Cedi Osman ise toplantıda şöyle konuştu: “Öncelikle Unicaja Malaga’yı tebrik ederim. Bugün pek parlak bir performans ortaya koyamadık. İkinci yarıda rakibi 31 sayıda tuttuk ama biz de 26 sayı attık, bizim için çok fazla değil bu rakam. Savunmada hatalarımız ve hücumda dengesiz atışlarımız mağlubiyeti getirdi. Özellikle üç sayılık atışlarda % 16 gibi düşük yüzdede kaldık. Bunlar bize yenilgiyi getirdi. Daha yeni bir takımız, çok çalışacağız. Gelecekte daha iyi olacağız. Bu maçlardan gerekli dersleri çıkarıp Cuma günkü rakibimizi bekleyeceğiz. Umarım turnuvayı galibiyetle tamamlayıp en kısa sürede her zamanki Efes gibi oynarız...”

Etiketler:
  • Unicaja Malaga
  • Dusan Ivkovic