Küçük B ve Minik B takım sporcularımıza seminer...

Altyapımızda basketbol oynayan sporcularımızın iyi birer basketbolcu olmalarının yanı sıra iyi birer birey olarak yetişmesine de çok büyük bir önem veren Anadolu Efes Spor Kulübü, genç sporcularımızın fiziksel gelişimlerinin yanında psikolojik olarak da kendilerini geliştirmeleri amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bu amaçla, pilot takımlar olarak seçilen Küçük B ve Minik B takım sporcularımıza Amerikan Psikoloji Derneği onaylı “Basketbol: 1 Problem: 0” isimli kitaplardan dağıtan Anadolu Efes Spor Kulübü, 18 Mart 2017, Cumartesi günü kitabın editörlüğünü yapan Psikolojik Danışman Petek Halman’ın verdiği seminer ile de çocuklarımızın kitaptan alacağı verimi en üst seviyeye taşımak için çalışmalarını sürdürdü.

Altyapı takım antrenörlerimizin de katıldığı seminerde öncelikle genç sporcularımızı dinleyen Petek Halman, çocukların hayatlarında karşılaştıkları sorunların üzerinde durdu. Petek Halman daha sonra genç sporcuların problemlerin üstesinden nasıl gelebileceklerini çocuklarımıza oyun şeklinde anlattı. Seminerin son kısımda, kitaptan çıkarılan derslere ve küçük sporcularımızın kitaptaki karakterde kendilerine yakın hissettikleri noktalara değinildi.

Altyapı antrenörlerimizden Efe Şen söz alarak, sporculara antrenörlerinin de stresle mücadele etmek durumunda olduklarını ifade ederken, tüm problemlerin paylaşılarak çözüleceğine vurgu yaptı.
 

Etiketler:
  • Anadolu Efes Küçük B (U13) Takımı
  • Anadolu Efes Minik B (U10) Takımı