One Team Elçisi Doğuş Balbay, Koruncuk Vakfı Çocukları’nın Rol Modeli Oldu...

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Koruncuk Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirdiği Turkish Airlines Euroleague One Team projesi sona erdi. Koruncuk Vakfı’ndan 11-14 yaş aralığındaki çocukların katıldığı sekiz haftalık proje sonunda yapılan sonuç anketlerinde katılımcı çocukların sosyal becerilerinin geliştiği gözlemlendi. Anadolu Efes Yıldız A (U16) Takımı ve One Team programı antrenörü Ozan Havuzlu’yla birlikte Koruncuk Vakfı eğitmenleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin bir dersinde takım kaptanı Doğuş Balbay da antrenörlük yaptı. Koruncuk Vakfı Çocukları, Doğuş Balbay’la bir araya gelmenin kendilerini motive ettiğini ifade ederken hayatlarının bundan sonraki döneminden basketboldan kopmayacaklarını da ifade ettiler.

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague’in sosyal sorumluluk programı One Team çerçevesinde Koruncuk Vakfı çocuklarına basketbolun metaforları aracılığıyla takım çalışması, arkadaşlık, yardımlaşma, motivasyon, konsantrasyon ve iletişim gibi konularda eğitimler verdi.

Eğitimlerde takım ruhu oluşturma, koordinasyon, hedef koyma, hayal kurma, basketbolcu duruşu, karar verme, problem çözme gibi konular, çocuklara eğlenceli çalışmalar ve oyunlarla aktarıldı.

8 hafta boyunca süren proje sonunda çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerinin güçlendiği gözlendi.

“One Team sayesinde daha sosyal biri oldum...”

Anadolu Efes’in One Team projesine katılan Koruncuk Vakfı Çocukları, kendileriyle gerçekleştirilen anketlerde bu projenin kendilerine kattığı değerleri eğitmenlerle paylaştılar.

“One Team size ne gibi olumlu davranışlar kazandırdı?” sorusuna verilen cevaplar arasında “daha sosyal biri oldum, takım çalışmasını öğrendim, disiplinin önemini kavradım, arkadaşlık duygularımı geliştirdim” gibi cevaplar yer aldı.

“One Team derslerinden ne kadar keyif aldınız?” sorusuna ise projeye katılan çocukların tamamı “Çok keyif aldık” cevabını verdiler.

“Çalışmaların sosyal hayatınıza herhangi bir katkısı oldu mu?” şeklindeki soruya da çocukların cevabı “Kesinlikle evet” oldu.

Projenin son dersinde Koruncuk Vakfı çocuklarının büyük bir kısmı basketbolu bu proje ile daha çok sevdiklerini, her zaman basketbol oynamaya devam edeceklerini de belirttiler.

14 Mayıs’taki eğitimin antrenörü, takım kaptanı Doğuş Balbay oldu...

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Koruncuk Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirdiği projenin One Team Elçisi ise aynı zamanda takım kaptanı olan Doğuş Balbay oldu.

Basketbol ve yaşam deneyimlerini çocuklarla paylaşan ve onların sorularına samimi yanıtlar veren Doğuş Balbay, aynı zamanda Koruncuk Vakfı çocuklarının rol modeli oldu.

İkinci One Team projesi Çanakkale ve Balıkesir’de gerçekleştirilecek...

Anadolu Efes Spor Kulübü, 2016-2017 sezonundaki ikinci One Team projesinde ise Anadolu Etap’ın Çanakkale ve Balıkesir’deki çiftliklerinde çalışan mevsimlik tarım işçilerinin çocukları MİÇO’lara, kişisel beceri geliştirme, iletişim, spor bilgisi ve spor kültürü eğitimleri verecek.

Anadolu Efes, basketbolun metaforlarıyla eğitimi aynı platformda buluşturan One Team projelerini gerçekleştirmeyi sezon sonuna kadar sürdürecek.

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • One Team
  • Koruncuk Vakfı