One Team Haftası başlıyor...

Turkish Airlines Euroleague’in basketbol aracılığıyla toplumları geliştirmeyi hedefleyen sosyal sorumluluk programı olan “One Team”, bu hafta Turkish Airlines Euroleague’de ve 7DAYS Eurocup’ta oynanacak maçlarda parkelerde yerini alacak.

Hayata geçtiği 2012 yılından bugüne kadar 12.000 katılımcıya dokunan One Team Programı kapsamında, bu hafta Turkish Airlines Euroleague’de ve 7DAYS Eurocup’ta oynanacak olan maçlarda, tüm oyuncular formalarında kendi isimleri yerine One Team adını taşıyacak ve Euroleague'in sosyal sorumluluk programına kulüpleriyle birlikte destek verecek.

Turkish Airlines Euroleague'de mücadele eden 16 takım ve 20 Eurocup takımı düzenledikleri lokal One Team etkinlikleriyle risk grubunda bulunan bireylere yardım etmeyi amaçlıyor. One Team haftasında oynanacak karşılaşmalarda ayrıca, Euroleague Basketbol ailesinin uzun zamandır işbirliği içerisinde olduğu ve özel gençlerin spora yönlendirilmesini amaçlayan Özel Olimpiyatlar Sporcuları da parkelerdeki yerini alacak. Euroleague oyuncuları, bu hafta boyunca her maç öncesi seremonide Özel Olimpiyatlar sporcuları ve ev sahibi takımın yürüttüğü One Team Programı katılımcıları ile yan yana gelerek onların da hem saha içinde hem de saha dışında iyi birer takım arkadaşı olabileceğini vurgulayacak.

Kurulduğu günden bu yana sosyal sorumluluk projelerine en az şampiyonluklar kadar değer veren Anadolu Efes Spor Kulübü de bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde 2016-17 sezonu One Team Projeleri’ni açıklamıştı. Anadolu Efes Spor Kulübü, One Team programını sezon içinde Şubat ve Mart aylarında Sinop’taki ihtiyaç sahibi çocuklar için, yaz döneminde ise Türkiye’nin en büyük meyve ve meyve suyu şirketi Anadolu Etap’ın meyve çiftliklerinde Haziran ve Temmuz aylarında düzenleyecek. Anadolu Etap’ın MİÇO (Mevsimlik İşçi Çocukları) projesi ile aileleriyle birlikte mevsimlik olarak yer değiştiren çocukların yeni beceriler kazanarak, yarınlara daha umutlu bir şekilde bakabilmeleri hedeflerine Anadolu Efes Spor Kulübü de basketbol ve sosyal gelişim eğitimleri ile değer katacak.

Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes Spor Kulübü’nün One Team elçiliğini üstlenen Cedi Osman’ın ardından, 2016-17 sezonunda ise Anadolu Efes Spor Kulübü’nün One Team elçisi Furkan Korkmaz olacak.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • One Team
  • Turkish Airlines Euroleague