Oyuncularımız milli takımlarda parıldadı...

 

İtalya'da düzenlenen U20 Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncülük kürsüsüne çıkan ve bronz madalya kazanan Ümit Milli Takım’da forma giyen başarılı oyuncumuz Emircan Koşut şampiyonada gösterdiği performans ile turnuvanın en iyi beşine seçildi.

Şampiyonada 10 maçta forma giyen ve maç başına 24,4 dakika süre alan Emircan, 10,3 sayı, 7,1 ribaunt ve 2,9 blok ortalaması ile turnuvanın en iyi beş oyuncusu arasına girmeyi başardı.  Genç oyuncumuz maç başına 2,9 blok ile şampiyonanın en çok blok yapan oyuncusu olurken, % 58,9 iki sayılık isabet oranı ile de bu kategoride ikinci sırada yer aldı.

Emircan Koşut şampiyonanın ilk gün maçında Büyük Britanya karşısında 12 ribaunt ve 11 blok ile erişilmesi güç bir double-double’a imza atarken, ikinci turun ilk maçında da Ukrayna karşısında 24 sayı ve 11 ribaunt ile ikinci double-double’ını yapıp sahanın en skorer oyuncusu olmuştu.

Yunanistan’da düzenlenen U19 Genç Erkekler Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Genç Milli Takım’da forma giyen başarılı oyuncumuz Furkan Korkmaz da turnuvanın en iyi beşine seçildi. Yedi karşılaşmada 24,3 dakika ortalama süre alan Korkmaz, 13,7 sayı, 4,3 ribaunt ve 2,1 top çalma ortalamaları ile şampiyonadaki en iyi beş oyuncu arasına girdi.

Yine Yunanistan’da düzenlenen U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan milli takımda görev alan Furkan, oynadığı 9 karşılaşmada 31,6 dakika ortala süre alarak, 16,1 sayı, 4,9 ribaunt, 3,0 asist ve 2,7 top çalma ortalamalarına ulaştı ve adını yeniden en iyi beş oyuncu arasına yazdırdı.

Litvanya'nın Kaunas şehrinde organize edilen Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Yıldız Milli Takım’da mücadele eden başarılı oyuncumuz Onuralp Bitim de turnuvada 8 maçta 26,4 dakika ortalama süre alarak, 22,4 sayı, 5,9 ribaunt ve 1,6 asist istatistikleri ile turnuvanın en iyi beş oyuncusu arasına girmeyi başardı.

Etiketler:
  • Emircan Koşut
  • Furkan Korkmaz
  • Onuralp Bitim