Özerhun: Farkın açılması nedeniyle maçı çeviremedik...

Beko Basketbol Ligi 17. hafta maçında Fenerbahçe’ye 73-64 mağlup olan Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun, Fenerbahçe karşısında farklı geriye düşmelerinin yenilgiyi getiren etken olduğunu söyledi.

Özerhun sözlerini şöyle sürdürdü: “Eksik Fenerbahçe karşısında iyi oynayamadık ve istediklerimizi yapamadık. Bir ara 23 sayı geriye düştük. 23 sayıya kadar farkın çıkmasına izin vermemeliydik. Böyle maçlarda, bu tip farkları kapatmak kolay değil. Son bölümde oyuna ortak olmaya yaklaştık ama başarılı olamadık. Dusko Savanovic de bekleneni veremedi, etkisiz oldu. Beş numarada oynayan oyuncuların sakat olması nedeniyle iki dört numarayla oynayan rakip üstünlük sağlayan taraf oldu. Doğuş Balbay sayı atamamasına rağmen dokuz ribaunt ile etkili oldu. Savunmayı kolay geçip sayılar buldular. Pota altında rahat sayı ürettiler. Yenilgideki en önemli faktör farkın açılması oldu...”

Fenerbahçe maçını geride bıraktıklarını ifade eden Engin Özerhun, Spor Toto Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile oynayacakları karşılaşmaya konsantre olacaklarını dile getirdi ve şöyle devam etti: “Herkes kupada elinden geleni yapıyor. Kupa mücadelesi favori takımların kolay kazanamadığı maçlara dönüşebiliyor. Yarı finallerde kadrosu daha geniş olan ve rotasyon gücü olan takımlar avantaj sağlıyor. Favori takımların kazanamama olasılığı var. Beşiktaş, Galatasaray karşısında iyi performans ortaya koyarak maçı kazandı. Kupayı kazanmamız için iyi mücadele etmeliyiz... Semih'in belindeki sorun devam ediyor. Kupada oynayamayacak. Sonrasındaki durumunu zaman gösterecek. Belki zorlasak kupada oynayabilir. Ancak net durumu kupa maçlarından sonra belli olacak...”

Etiketler:
  • BBL
  • Engin Özerhun
  • Anadolu Efes
  • Fenerbahçe