Özerhun: “Hakemler utanç duymalı...”

Euroleague Top 16 F Grubu üçüncü hafta maçında Rusya’nın CSKA Moskova takımına 78-69 mağlup olan Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerini ve bunda da en başta gelen faktörün hakemlerin yönetim biçimi olduğunu ifade etti.

Özerhun sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazanabileceğimiz bir maçı ne yazık ki kaybettik. Dün akşam sahada sadece son derece güçlü bir kadrosu olan CSKA’ya değil aynı zamanda hakemlere karşı da mücadele etmek zorunda kaldık. Bu hakemler dünkü yönetimleri ile utanç duymalıdırlar. Euroleague de böyle hakemlere sahip olduğu için utanç duymalı. Bu durum Euroleague organizasyonunun da zarar görmesine neden oluyor. Hakemler kendilerinin neden olduğunu anlayamadığım bir biçimde basketbol başkenti ilan ettikleri yerlerde katiyen çalamayacakları düdükleri İstanbul’da çaldılar. Bize hiç saygı duymadılar. Bunların bize saygı duymasını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Kaybetmemizde çok önemli bir faktör maçın yönetilme biçimiydi. Bu hakem üçlüsünü eminim ki bir süre Avrupa Ligi maçlarında göremeyeceğiz, umarım İstanbul’da bir daha hiç görmeyiz. Maçın son ve en önemli bölümünde çalınan teknik faulü çalacak bir Euroleague hakemi daha görmedim ve göreceğime de inanmıyorum...”

Engin Özerhun bu sonuca karşın mücadeleyi hiç bırakmayacaklarını ve hedeflerine ulaşmak için savaşmayı sürdüreceklerini belirtti.

Etiketler:
  • euroleague
  • Engin Özerhun
  • CSKA Moskova