Özerhun: İyi hücum edemedik...

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Karşıyaka'ya 66-65 mağlup olan Anadolu Efes’te Genel Direktör Engin Özerhun, iyi hücum edemedikleri maçtan mağlup ayrılarak kupayı kaybettiklerini söyledi.

Skor bekledikleri oyuncuların istedikleri düzeyde hücumda katkı vermediğini vurgulayan Özerhun, son anlarda yakaladıkları beş sayılık üstünlüğü de koruyamadıklarını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Maç çekişmeli geçti ama bizi mutlu edecek sonuç çıkmadı. Başabaş giden karşılaşmada kazanacak takım belli olmuyor. Biz de kazanabilirdik. Bütün maç süresince hücumda istediklerimizi yapamadık. Skor beklediğimiz oyuncuların atacağı zamanlar belli. Atmaları gereken zamanlarda atamamaları veya topla buluşamamaları sonuçta etkili oldu. Semih oynamak üzere maça çıktı ama demek ki antrenörümüz bu kadar çekişmeli maç için uygun görmedi. Uzun süredir oynamayan Semih için uygun bir an bulamadı. Semih değerli bir oyuncu ve takıma katkı sağlayacaktır. Yavaş yavaş takımdaki yerini alacak...”

Özerhun, Anadolu Efes’te de bir dönem başantrenörlük görevinde bulunan Karşıyaka'nın coachu Ufuk Sarıca açısından alınan kupanın gurur verici olduğunu dile getirdi.

Genç teknik adamın sadece kendilerine karşı oynanan final maçında değil, Fenerbahçe karşısında da başarılı olduğunu kaydeden Engin Özerhun, "Genel manada konuşursak sezon içinde giderek daha sağlam adımlar atarak görevini yerine getirdiğini görüyoruz. Ufuk Sarıca'nın yönettiği bir takımın kupayı kazanması onlar için gurur verici. Bizim eski oyuncumuzun başında bulunduğu ekibin kazanması da hoş durum.” dedi.

Kupa karşılaşmalarının ardından yine önemli bir döneme girdiklerini kaydeden Özerhun, "Avrupa Ligi'nde Olympiacos ile zorlu bir maça çıkacağız. Ardından ligde Karşıyaka ile tekrar karşı karşıya geleceğiz. Çok önemli bir dönemdeyiz ve bu süreci en iyi şekilde geçmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler:
  • Engin Özerhun
  • Spor Toto Türkiye Kupası