Pembe Top, meme kanserine karşı Anadolu Efes - Real Madrid karşılaşmasında sahada olacak...

Meme kanserinde erken tanı farkındalığının sembolü haline gelen Pembe Top, 12 Ekim’deki Anadolu Efes - Real Madrid karşılaşmasında dördüncü kez sahaya çıkacak. Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Sağlık Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen “Pembe Top Sahada” projesinin bu yılki gönüllü destekçisi ise başarılı oyuncu Elçin Sangu olacak. Anadolu Efes ve Real Madrid arasında oynayacak karşılaşma, Pembe Top ile yapılacak hava atışı ile başlayacak, Pembe Top ise Elçin Sangu’nun elinden havalanacak.

Anadolu Efes Spor Kulübü, her sezon olduğu gibi 2017-18 sezonun ilk iç saha Euroleague maçında Anadolu Sağlık Merkezi iş birliğiyle “Pembe Top Sahada” projesine ev sahipliği yapacak.

Her yıl 1 milyon 400 bin kadın meme kanseri tanısı alıyor. ABD’de her 8, Avrupa’da ise her 10 kadından birinde görülen meme kanseri, kanserden ölümlerin yüzde 14’ünden sorumlu tutuluyor. Erken tanı ise tedavi başarısında hayati önem taşıyor. Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen Pembe Top Sahada projesi meme kanseriyle mücadele konusunda kadınları bilinçlendirmeye devam ediyor.

Tüm dünyada “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak anılan Ekim ayında düzenlenen projenin dördüncü yılında Anadolu Efes Spor Kulübü’nün Real Madrid ile oynayacağı Euroleague maçı, başarılı oyuncu Elçin Sangu’nun Pembe Top ile gerçekleştireceği hava atışıyla başlayacak. Karşılaşma, 12 Ekim tarihinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 20.00’da başlayacak.

Elçin Sangu: “Meme kanserinden korkmayın”

Meme kanserinde erken tanı farkındalığı için projeye gönüllü olarak destek veren başarılı oyuncu Elçin Sangu, “Erken tanının hayat kurtardığı gerçeğini unutmamak ve bu bilinçle düzenli kontrolleri yaptırmak çok önemli. Kadın sağlığını tehdit eden meme kanseriyle mücadeleye katkı sağlayabildiğim için çok mutluyum. Umarım çok daha fazla kadına bu farkındalığın ulaştırılmasını sağlayabilirim” dedi.

Meme kanserinden korkulmaması gerektiğini ve erken tanının hayat kurtardığını vurgulamak amacıyla projeye gönüllü olarak destek veren başarılı oyuncu Elçin Sangu “Meme kanserinden korunmak için düzenli meme muayenelerinin yapılması son derece önemli. Meme kanseri erken tanıyla tedavi edilebilen bir hastalık. Her kadın belirli bir yaş sonrasında kontrollerine çok önem vermeli” dedi.

Anadolu Efes Spor Kulübü, bu değerli projeye destek olmak için tüm basketbolseverleri 12 Ekim Perşembe günü Sinan Erdem Spor Salonu’na davet ediyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Pembe Top
  • Anadolu Sağlık Merkezi
  • Elçin Sangu