''Pembe Top Sahada'' projesine yurtdışından iki ödül...

Anadolu Sağlık Merkezi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ve meme kanserinde erken tanıya dikkat çekmek amacıyla 2014 yılında hayata geçen “Pembe Top Sahada” projesi uluslararası iki ödülün sahibi oldu.

Her yıl 1 milyon 400 bin kadına teşhisi konan ve 8 kadından birinde görülen meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen Pembe Top Sahada Projesi; dünya genelinde başarılı kurumsal sosyal sorumluluk projelerini ve kitle iletişimi çalışmalarını ödüllendiren International CSR Excellence Awards (Uluslararası KSS Mükemmellik Ödülleri) ve Amerika’nın en prestijli organizasyonlarından olan ve dünya çapında başarılı projelerin değerlendirildiği Stevie Awards tarafından ödüllendirildi.

Pembe Top Sahada Projesi International CSR Excellence Awards’ta “Altın”, Stevie Awards’da ise “Yılın İletişim ve PR Kampanyası” kategorisinde “Gümüş” ödülün sahibi oldu.

Kadınlara “Saha”dan sesleniyor...

Meme kanserinde erken tanının hayat kurtardığı gerçeğinden hareketle kadınların düzenli meme muayenesi yaptırma alışkanlığı kazanmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen projeyle Türkiye’de ilk kez bir basketbol maçının hava atışının pembe topla yapılması sağlandı. İlki 2014 yılında, tüm dünyada Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak kutlanan Ekim ayında gerçekleştirilen projenin gönüllü destekçisi olan Beren Saat, Anadolu Efes’in Unics Kazan ile oynadığı sezonun ilk Turkish Airlines Euroleague maçının hava atışını Pembe Top ile yaptı. 2015 yılında ikincisi düzenlenen projenin gönüllü destekçisi ise Bergüzar Korel oldu ve 22 Ekim tarihinde Anadolu Efes ve EA7 Emporio Armani Milan karşılaşmasını Pembe Top ile yapılan hava atışı ile başlattı. Pembe Top, meme kanserinde erken tanı mücadelesine devam ediyor ve Anadolu Efes’in 25 Ekim tarihinde CSKA Moskova’ya karşı oynayacağı sezonun ilk Turkish Airlines Euroleague maçında yeniden sahalara çıkmaya hazırlanıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Sağlık Merkezi
  • Pembe Top Sahada