Perasovic: “Çok kötü yüzdeyle şut attık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi yedinci hafta maçında Tofaş’a deplasmanda 80-69 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Tofaş'ı tebrik ederim. Burada çok kaliteli bir takıma karşı oynadık. Tofaş iyi oynadı ve lider olan bir ekip, hızlı hücumu iyi oynayan ve agresif savunma yapan bir takım. Çok net olarak söyleyebilirim ki, defansları çok agresifti. Böyle durumlarda oyunda kalmak için dışarıdan skor bulmalısınız. Maç içinde yaptığımız top kayıplarını hızlı hücumlarla sayıya çevirdiler. Şut isabeti olarak çok kötü yüzdeyle oynadık, özellikle 2. çeyrekte iyi bir performans sergileyemedik ve oyundan koptuk. Maçın üçüncü periyodunda aldığımız hücum ribaunlarıyla geri dönmeyi başardık ama maçın geneline bakarsak oyuncularımızın, özelllikle Mccollum, dış atış yüzdesi düşük kalınca maçı kaybettik. Maçın anahtarı top kayıpları ve düşük yüzdeli dış atışlarımızdı.“

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Errick McCollum ise toplantıda şöyle konuştu: “Zor bir maçtı. Maalesef 2. çeyrekte çok kötü hücum ettik sonrasında da iyi bir takıma karşı geri dönmekte zorlandık."

Etiketler:
  • Velimir Perasovic