Perasovic: “İkinci yarıda topu daha iyi paylaştık ve doğru hücumlar yaptık...”

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final ilk maçında Galatasaray Odeabank’ı 95-85 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Her iki takım için de çok önemli bir karşılaşmaydı. Play-off’larda ilk galibiyetimizi aldık ama play-off’lar sonuna kadar çok zorlu geçecek. Bu maç çok önemliydi ve biz biraz telaşlı başladık. Galatasaray bu bölümde skorda avantajı yakaladı. Biz de ikinci çeyreğin sonunda savaşarak ikinci yarıya avantajlı bir şekilde girdik. Maç boyunca bire bir ve pick and roll savunmalarında sıkıntı yaşadık. Ama bence bugün maçtaki genel sorunumuz Mc Collum’u savunmaktı. Bence Mc Collum top elindeyken kendine bir çok avantaj yaratıp, bunları iyi değerlendirdi. Biz, ikinci yarıda topu daha iyi paylaşıp, doğru yerde doğru hücumlar yaptık ve hızlı hücumlarla avantajı yakaladık. Zorlu bir play-off bizi bekliyor. Galatasaray Odeabank çok iyi bir takım, sonuna kadar savaşacak...”

Anadolu Efes’in kaptanı Doğuş Balbay ise toplantıda şöyle konuştu: “Play-off’ların ilk maçına galibiyet ile başlamak bizim için moral oldu. Gerçi savunmada çok iyi iş çıkardık diyemem çünkü potamızda 85 sayı gördük. Perşembe günü oynayacağımız maçta daha iyi konsantre olacağımızı düşünüyorum. Bugün maçın genelinde çok iyi mücadele ettik, iyi top paylaştık. Aynı özveri ve mücadeleyi Perşembe günkü maça taşıyıp, galip gelmek istiyoruz...”                        

Etiketler:
  • Doğuş Balbay
  • Velimir Perasovic