Perasovic: “İyi konsantre olduk ve iyi bir galibiyet aldık...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 10. hafta maçında Sakarya Büyükşehir Basketbol’u 83-68 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Zorlu bir mücadelede önemli bir galibiyet aldık. Fiziksel olarak bazı oyuncularımızın problemleri vardı ve rotasyonumuz kısalmıştı. Sakarya Büyükşehir Basketbol, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin sürpriz takımı oldu. Biz bugün dış atışlarda kötü bir yüzde ile oynasak da hücumda genel olarak iyiydik diyebilirim. Hızlı hücumlarda sayılar bulduk ve hücum ribauntlarını alarak skor ürettik. İkindi yarıda işler daha kolaylaştı bizim için. Aslında maç, son çeyreğe kadar ortadaydı ama bugün iyi konsantre olduk ve iyi bir galibiyet aldık.”

Oyuncumuz Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “Bugün maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sezon başında rakibimizle iki hazırlık maçı yapmıştık. İlkinde farklı yenilmiştik, ikincisinde ise zor bir mücadeleden sonra galip gelmiştik. Dolayısıyla rakibimizi iyi tanıyorduk. Biz maça sert savunma ile iyi başladık. Moustapha Fall erken üç faul alınca Stimac daha etkili performans sergiledi. Sert savunmamız bize galibiyeti getirdi. Özellikle ribauntlarda çok iyi mücadele ettik. Bu da Baskonia maçına yönelik iyi bir hazırlık oldu bizim için. Çok önemli bir maça çıkacağız Baskonia ile Cuma günü, umarım o maçı kazanıp, play-off iddiamızı sürdürürüz...”

Etiketler:
  • Velimir Perasovic
  • Sakarya Büyükşehir Basketbol