Perasovic: ''Kazanmak için hücumda ve savunmada çok iyi oynamalıyız...''

Turkish Airlines Euroleague altıncı hafta maçında 9 Kasım Perşembe günü İspanya’nın Barcelona Lassa takımı ile deplasmanda mücadele edecek olan Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“Barcelona Lassa özellikle kendi evinde çok iyi basketbol oynayan bir ekip. Maçı kazanmak için hücumda ve savunmada çok iyi oynamalıyız. Oyunu değiştirebilecek çok sayıda yetenekli oyuncuları var. Onları durdurmalıyız ve maça çok iyi konsantre olmalıyız...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise karşılaşma ile ilgili şöyle konuştu: “Turkish Airlines Euroleague'e istediğimiz gibi başlayamadık. Yeni bir takımız, müthiş kariyerli oyuncularımız var, genç oyuncularımız var, birbirimize ve sisteme yeni yeni alışıyoruz. Euroleague'e zor bir fikstürle girdik, şu ana kadar geçen sene Final Four’a yükselmiş iki ve şampiyon olmuş bir takımla karşılaştık. Ama fikstür nasıl olursa olsun, bu durum aldığımız sonuçların bahanesi değil. Barcelona Lassa maçıyla beraber çıkışa geçmek istiyoruz. Euroleague uzun bir maraton, aldığımız mağlubiyetleri telafi edebiliriz ve bunu yapacak kadroya da sahibiz. Barcelona da geçen seneki kötü gidişin üzerine yeni bir takım kurdu, onlar da halen adaptasyon sürecinde. Deplasman galibiyetiyle camiamıza ve seyircimize hak ettikleri sonucu yaşatacağımıza inanıyorum, tüm takım da böyle düşünüyor.”

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Birkan Batuk
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Velimir Perasovic
  • Barcelona Lassa