Perasovic: “Maçın başından itibaren çok istekli ve konsantreydik...”

Integral Forex Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe’yi 82-74 mağlup ederek adını yarı finale yazdıran Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Bugün her iki takım için de zorlu ve sert bir mücadele oldu. Maçı kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum çünkü karşılaşmanın başından itibaren çok istekli ve konsantreydik. Bu galibiyet, Fenerbahçe’ye karşı bu sezon aldığımız ilk galibiyet idi. Bizim için önemliydi... Bugün maçın kilit noktası aldığımız hücum ribauntlarıydı çünkü bu ribauntlar bize sayı bulmak için ikinci atış şanslarını verdi. Ayrıca maçın haricinde de bir şey söylemek istiyorum. Bence ligde ilk iki sırayı alan iki takımın kupanın ilk maçında eşleşmemeli. Ligde 15 maç savaşıp ilk iki sırayı paylaşan iki ekipten biri çeyrek finalde kupanın dışında kalıyor. Bazı ülkelerde ilk dört sıradaki takımlar diğer dört takımla eşleşiyor, belki federasyon bu konuyu düşünebilir. Ama bu sadece benim fikrim...”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Can Maxim Mutaf ise toplantıda şöyle konuştu: “Zorlu bir mücadele oldu. Zor bir eşleşmeydi. Maçın başından itibaren çok iyi mücadele ettik. Özellikle çok iyi savunma yaptık. Bu savunmadan gelen enerjiyle de hücumda daha özgüvenli oynadık. Maçın kritik anlarında hata yapmadık. Kazandığımız için mutluyuz. Şimdi önümüzde Pınar Karşıyaka maçı var. Adım adım gidip şampiyon olmak istiyoruz...”

 

Etiketler:
  • Fenerbahçe
  • Türkiye Kupası
  • Velimir Perasovic