Perasovic: “Son anlar haricinde savunmamız iyiydi...”

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi sekizinci hafta maçında Muratbey Uşak’ı 97-84 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Öncelikle galibiyetten dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Son çeyreğe kadar maç ortadaydı. Bu, yaşadığımız ilk sorun değil, maçların sonunda ritim bulmakta sorun yaşıyoruz. Maçın son birkaç dakikası haricinde savunmamız iyiydi. McCollum’un hücum performansı çok önemliydi. Doğuş’un sakatlığının çok ciddi olmamasından dolayı mutluyum. Ancak bu yoğun tempoda bu tarz sakatlıklar yaşanabiliyor. Tabi böyle sorunları yaşamak istemeyiz. Bu arada Derrick Brown’un da AX Armani Exchange Olimpia Milano maçı sonrasında antrenmanlarda bizimle olmasını bekliyoruz. Beklentimiz Baskonia maçında oynaması, Kızılyıldız maçında belki sahaya girebilir. Sağlık ekibimizden cevap bekliyoruz, durumuna göre karar vereceğiz.”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Birkan Batuk ise toplantıda şöyle konuştu: “İyi başlamadığımız bir maçtı. Maalesef böyle problemler yaşıyoruz. Bugün iyi başlayamadık ama ikinci yarıya daha iyi girdik ve sert basketbol oynadık. Sonunda kazanmasını bildik. Maçın zor olacağını biliyorduk çünkü kolay maç yok. Çok yoğun bir tempomuz var ve her takım birbirini yenebilecek güçte. Bugün Muratbey Uşak da maçı kazanabilirdi. Biz, tempoyu artırıp kazandık. Şimdi önümüzde Turkish Airlines Euroleague’de AX Armani Exchange Olimpia Milano ile çok önemli bir maçımız var. O maça en iyi şekilde hazırlanacağız.”

Etiketler:
  • Birkan Batuk
  • Velimir Perasovic