Perasovic: “Zorlu bir mücadelenin ardından kazandık...”

Spor Toto Basketbol Süper Ligi sekizinci hafta maçında Yeşilgiresun Belediye’yi 82-75 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Velimir Perasovic karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Zorlu bir mücadelenin ardından kazandık. Çünkü rakibimiz bugün iyi basketbol oynadı. Maç boyunca özellikle uzun oyuncularımızın enerjisi düşüktü. Hamlelerde hep bir adım geride kaldık. Belki oyuncularımız yorgun olabilirler, belki rakip takım iyi oynuyor olabilir ama biz bugün sert mücadeleye hazır değildik. Savunmada olması gereken sertliğimizi ortaya koyamadık. Rakip takım bizden fazla ribaunt aldı, ribauntları kaybederseniz problem var demektir. Türkiye Ligi her zaman zorludur. Önümüzde zorlu mücadelelerin olduğunu unutmayarak, gelecekteki maçlar için daha fazla çalışmalıyız.”

Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Furkan Korkmaz ise toplantıda şöyle konuştu: “Maçın kolay geçmeyeceğini biliyorduk. Yeşilgiresun Belediye gerçekten takım halinde birbirine kenetlenerek oynuyor. Güzel basketbol oynuyorlar. Biz maçtan önce onların artılarını ve eksilerini iyi analiz ettik ve maça iyi hazırlandık. Ama karşılaşmanın bazı bölümlerinde zayıf düştüğümüz anlar oldu. Yeşilgiresun Belediye bunu iyi değerlendirerek bizi sıkıntıya soktu ama kazanmayı başardık. Rakibimizi verdiği mücadeleden dolayı tebrik ederim.”

Etiketler:
  • Velimir Perasovic
  • Yeşilgiresun Belediye