Perperoglou: ''Önemli olan takımımın başarısı...''

Euroleague Top F Grubu altıncı hafta maçında İtalya’nın EA Milano takımını deplasmanda 73-71 devirerek dördüncü galibiyetine imza atan Anadolu Efes’te kaydettiği 18 sayı ile maçın kilidini açan oyuncularımızdan Stratos Perperoglou'na sıcağı sıcağına karşılaşma ile ilgili görüşlerini sorduk...

Karşılaşma ile ilgili görüşlerini alabilir miyiz? Maç öncesinde nasıl bir mücadele bekliyordun?

“Maçın zor geçeceğini biliyorduk. EA Milano İtalya’nın güçlü temsilcilerinden biri. Ayrıca kendi sahasında oynamanın avantajına sahiplerdi. Bu yüzden maç umduğumuz gibi zor ve mücadeleci geçti. EA Milano sıralamadaki konumu itibariyle galibiyete çok ihtiyaç duyuyordu. Ama biz de onları yenmek için gereken mücadeleyi ortaya koyduk. Bu galibiyet bizim için çok değerli...”

Karşılaşmanın ilk yarısında sayı kaydedemedin ama ikinci yarıda 18 sayı ile galibiyette önemli rol oynadın ve Anadolu Efes forması altında bir maçtaki en yüksek skoruna ulaştın. Bu konudaki görüşlerini alabilir miyiz?

“İlk yarıda iki faule erken ulaştım. Ben hep takımımın başarısı için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum. 18 sayı atmamdan daha önemlisi böyle zor bir deplasmandan galibiyet ile dönmemiz ve takımımın başarısı. Tabi ki attığım sayıların takımımın galibiyetine katkıda bulunması beni çok mutlu ediyor.”

Oyunun son 2,3 saniyesi?

“Son serbest atışı sayıya çevirmek için attım, ama istemeden kaçırdım...”

Anadolu Efes bu sonuç ile birlikte dördüncü galibiyetini aldı. Top 16’da gelecek hafta oynanacak olan karşılaşmalar ile birlikte ilk yarı tamamlanmış olacak. Gruptaki play-off  mücadelesi için yorumların nedir?

“İlk hedefimiz play-off’lara yükselmek, ikinci hedefimiz play-off’lara mümkün olan en üst sıradan yükselmek. Grubumuzda güçlü takımlar var. Ama biz grubu olabilecek en iyi yerde tamamlamayı arzu ediyoruz. Bunun için de maksimum galibiyet sayısına ulaşmak için çok çalışıyoruz. Haftaya Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Zorlu bir maç olacak. İyi yolda olduğumuzu, iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Gelecek hafta da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz...”

Bugüne kadar Euroleague kariyerinde 146 maçta 988 sayı attın. 12 sayı daha kaydedersen 1000’ler kulübüne gireceksin. Bu konudaki düşüncelerin nedir?

“Umarım bunu önümüzdeki ilk karşılaşmada başarır ve takımımın galibiyetine katkıda bulunabilirim. Tabi ki çok güzel bir duygu 1000 sayı barajına ulaşmak. Anadolu Efes’te olmaktan dolayı ve takımımın başarısı için mücadele etmekten dolayı çok mutluyum...”

Etiketler:
  • euroleague
  • Stratos Perperoglou
  • EA Milano