Pınar Karşıyaka 78 - Anadolu Efes 73

ING Basketbol Süper Ligi 18. hafta maçında Pınar Karşıyaka'ya konuk olduk ve mücadeleden 73-78 mağlup ayrıldık. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı ise 37-37 beraberlikle sonlandı.

Takımımız karşılaşmaya Micic, Beaubois, Simon, Moerman ve Dunston beşi ile çıkarken, ilk iki dakikayı Dunston'ın basket faulden bulduğu 3 sayıyla 5-2 önde kapattık. Micic ve Simon'un karşılıklı asistleri ve basketleriyle televizyon molasına takımımız 10-15 geride girerken, Beaubois'ın kaçan şutunu pota altında sayıya çeviren Egemen Güven skoru 14-15'e taşıdı. Son dakikaya girerken, maçtaki ilk üç sayılık basketimizi Simon'un elinden bulduk. Simon çeyreğin son hücumunda ters turnikeden bulduğu sayıyla da 21-25'lik ilk çeyrek sonucunu belirledi. İkinci çeyreğin ilk iki dakikasında ekibimiz sayı bulamazken, ilk sayılarımız Micic'in serbest atışlarından geldi. Micic çeyrek boyunca skorer oyununu devam ettirdi ve art arda bulduğu sayılarla skoru 32-37'ye taşıdı. Buğrahan'ın üçlüğü ve Micic'in asistiyle Egemen'in pota altından bulduğu sayılarla ilk yarı 37-37'lik skorla berabere tamamlandı.

İkinci yarıdaki ilk sayılarımız önce Simon'un sonra Dunston'ın paslarını sayıya çeviren Moerman'dan geldi ve 41-39 öne geçtik. Çeyreğin yarısını geçerken yine Moerman'ın sayıları skoru 50-44'e taşıdı. Çeyreğin sonunda ise Beaubois ve Micic'in elinden bulduğumuz sayılarla üçüncü çeyreği 56-54 önde kapattık. Son çeyrekte Buğrahan'ın asistini sayıya çeviren Egemen skoru 58-54'e taşıdı. Pınar Karşıyaka'nın sayıları karşısında mola alan takımımız, mola sonrası Simon'un üç sayılık basketiyle skoru 61-64'e taşıdı. Çeyreğin kalan bölümünde Pınar Karşıyaka'nın sayılarına serbest atışlardan bulduğumuz sayılara, Moerman'ın üç sayılık basketi ve Beaubois'ın turnikesi ile karşılık verdik ve mücadeleden 73-78 mağlup ayrıldık.

Etiketler:
  • Pınar Karşıyaka