Play-off Çeyrek Final İlk Maçında Darüşşafaka Basketbol’u Konuk Ediyoruz...

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Darüşşafaka Basketbol’u konuk ediyor. 22 Mayıs 2018, Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 18:15’te başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Anadolu Efes ligde normal sezonu üçüncü sırada, Darüşşafaka Basketbol ise altıncı sırada tamamlamış ve iki ekip play-off’ta eşleşmişti.

Play-off çeyrek final serisinde iki galibiyete ulaşan takım yarı finale yükselecek.

Ligin ilk yarısında iki ekip arasında Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız 73-69 kazanmış, ikinci yarısında Volkswagen Arena’da oynanan karşılaşmayı ise 67-79 kaybetmişti. Ayrıca iki takım bu sezon PTT Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşmış ve ekibimiz sahadan 90-76 galip ayrılarak finale yükselmişti.

Anadolu Efes, Darüşşafaka Basketbol maçı ile birlikte Türkiye’deki 1473. resmi maçına çıkacak. Takımımız Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bugüne kadar 1343, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 21, Türkiye Kupası’nda 105, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1344. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1343 karşılaşmada 1036 galibiyet, 304 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,14)

Anadolu Efes ile Darüşşafaka Basketbol arasında bugüne kadar oynanan 60 karşılaşmada takımımız 53 galibiyet ve yedi mağlubiyet aldı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde iki takım arasında oynanan 51 maçın 44’ü Anadolu Efes, yedisi Darüşşafaka Basketbol lehine sona ererken, Türkiye Kupası’nda iki ekibin birbirleri ile oynadığı dokuz maçta da gülen taraf Anadolu Efes oldu.

Anadolu Efes ile Darüşşafaka Basketbol, play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan itibaren play-off’larda bugüne kadar üç kez eşleşirken, takımımız bu üç eşleşmeden de galip ayrılan taraf oldu. Takımımız play-off’larda rakibi ile oynadığı yedi karşılaşmada yedi galibiyet elde etti.

Anadolu Efes play-off uygulamasının başladığı 1983-84 sezonundan itibaren bugüne kadar play-off’larda 261 maça çıktı. 261 karşılaşmada 168 galibiyet ve 93 mağlubiyet alan takımımız % 64,37’lik galibiyet yüzdesi tutturdu.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi
  • Darüşşafaka Basketbol