Play Off’ta İlk Galibiyet İçin Sahadayız...

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague Play Off birinci karşılaşmasında 17 Nisan 2019, Çarşamba günü İspanya’nın Barcelona Lassa takımını konuk ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:00’de başlayacak ve beIN Sports 3 ile beIN Sports Haber ekranlarından naklen yayınlanacak.

Bilindiği gibi Anadolu Efes, Euroleague’de normal sezonu dördüncü sırada tamamlamış ve ligi beşinci sırada tamamlayan Barcelona Lassa ile oynayacağı play off serisinde ev sahibi olma avantajını eline almıştı.

Avrupa arenasındaki 652. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 651 karşılaşmada 360 galibiyet ve 291 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 55,3) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 404. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 403 karşılaşmada 203 galibiyet ve 200 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,4) elde etti.

Anadolu Efes ile Barcelona Lassa, Avrupa kupalarında bugüne kadar 26 kez karşılaşırken, takımımız dokuz galibiyet ve 17 mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan 12 maçta takımımız dört galibiyet ve sekiz mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan 14 karşılaşmada takımımız beş galibiyet ve dokuz mağlubiyet elde etti.

Üç galibiyete ulaşan takımın adını Final Four’a yazdıracağı serinin ikinci karşılaşması 19 Nisan Cuma günü yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Barcelona Lassa