PTT Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe Doğuş ile karşılaşıyoruz...

Anadolu Efes, PTT Türkiye Kupası çeyrek finalinde 14 Şubat Çarşamba günü Fenerbahçe Doğuş ile karşılaşıyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:00’de başlayacak ve Tivibuspor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Takımımız bu mücadeleden galip ayrıldığı takdirde yarı finale yükselecek ve 17 Şubat Cumartesi günü Eskişehir Basket - Darüşşafaka Basketbol eşleşmesinin galibi ile finale çıkma mücadelesi verecek.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş maçı ile birlikte Türkiye’deki 1458. resmi maçına çıkacak. Takımımız Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bugüne kadar 1331, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 21, Türkiye Kupası’nda 102, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

Anadolu Efes, PTT Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 102 karşılaşmada 82 galibiyet ve 20 mağlubiyet elde etti.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Doğuş ile bugüne kadar oynadığı 144 karşılaşmada 86 galibiyet ve 58 mağlubiyet aldı.

İki ekip arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan 12 karşılaşmanın dokuzu Anadolu Efes, üçü Fenerbahçe lehine sona ererken, iki takım arasında Türkiye Ligi’nde oynanan 126 karşılaşmanın 74’ünde takımımız sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar Anadolu Efes ile Fenerbahçe’nin beş randevusunda takımımız iki galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, 1989-90 sezonunda GSGM Kupası’nda ise Anadolu Efes Fenerbahçe’yi 87-81 yenerek kupayı kazanmıştı.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Fenerbahçe Doğuş
  • PTT Türkiye Kupası