Rakamlarla Anadolu Efes...

Rakamlarla Anadolu Efes...

- Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Scotty Hopson 15.50 sayı ortalaması ile Avrupa Ligi sayı krallığında altıncı sırada yer alıyor.

- Jamon Gordon Avrupa Ligi’nde oynadığı son 18 maçta en az birer top çalma ile mücadele etti. Normal sezonu maç başına 2,1 top çalma ile ilk sırada tamamlayan ve geçtiğimiz hafta Barcelona karşısında sakatlığı nedeni ile oynayamayan Gordon top çalma kategorisinde halen liderliğini koruyor.

- Semih Erden Anadolu Efes’in Avrupa Ligi’nde oynadığı 11 karşılaşmada da sahaya ilk beşte çıktı. Başarılı oyuncumuz ayrıca maç başına 1.36 blok ile en çok blok yapan oyuncu kategorisinde dördüncü sırada bulunuyor.

- Kostas Vasileiadis Avrupa Ligi’nde forma giydiği son 12 karşılaşmada en az birer kez üç sayılık isabet buldu. Vasileiadis 10 haftada kaydettiği 27 üç sayılık isabet ile maç başına 2.70 ortalama tutturarak bu kategoride en çok isabet bulan ikinci oyuncu oldu.

- Kerem Gönlüm 11 ribaunt daha alırsa Avrupa Ligi kariyerindeki 1000. ribaunt sayısına ulaşacak ve 1000 ribaunt barajını aşan altıncı oyuncu olacak.

- Zoran Planinic üç kez üç sayılık isabet bulursa Avrupa Ligi kariyerinde 100. üç sayılık isabet barajına ulaşacak.

- Milko Bjelica Avrupa Ligi’nde kullandığı son 13 serbest atışı da sayıya çevirdi.

- Takım istatistiklerinde ise Anadolu Efes maç başına 3.6 blok ile en çok blok yapan üçüncü takım olurken, top çalma kategorisinde ise 7.7 ortalama ile beşinci sırada yer alıyor.