Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Buğrahan Tuncer, Bayern Münih karşılaşmasında görev alması halinde kariyerinde ilk kez bir Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacak.

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 188 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında üçüncü sırada bulunuyor. Dunston, altı blok daha yaptığı takdirde 194 blok ile ikinci sırada yer alan Ioannis Bourousis’i yakalayacak. Yeni transferlerimizden Tibor Pleiss da 142 blok ile aynı kategoride 10. sırada yer alıyor. Pleiss, iki blok daha yaptığı takdirde 144 blok ile dokuzuncu sırada yer alan Robertas Javtokas’ı yakalayacak.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 335 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında 11. sırada bulunuyor. Başarılı oyuncumuz, iki hücum ribaundu daha aldığı takdirde 337 hücum ribaundu ile 10. sırada bulunan Antonis Fotsis’i yakalayacak.

Bryant Dunston, Euroleague’de forma giydiği son 11 karşılaşmada sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Brock Motum, Euroleague’de kullandığı son 13 serbest atışı, Krunoslav Simon ise, Euroleague’de kullandığı son 12 serbest atışı sayıya çevirdi.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 10 karşılaşmada sahadan en az bir kez üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Bryant Dunston, geçtiğimiz sezon maç başına 1,73 blok ortalaması ile ligde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında zirvede yer aldı. Tibor Pleiss da maç başına 1,10 blok ile geçtiğimiz sezon bu kategoride üçüncü sırayı elde etti.

Brock Motum, geçtiğimiz sezon Euroleague’de kullandığı 30 serbest atışın 29’unu sayıya çevirerek, % 96,7 isabet oranı ile ligde serbest atış yüzdesi en yüksek olan oyuncu oldu.

James Anderson, 53 sayı daha kaydettiği takdirde Euroleague kariyerindeki 1000. sayısına ulaşacak.