Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 198 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 146 blok ile aynı sıralamada dokuzuncu durumda bulunuyor. Bu kategoride sekizinci sırada 161 blok ile Victor Khryapa yer alıyor.

Dunston, ayrıca Euroleague’de forma giydiği son altı karşılaşmada sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz maç başına 1,1 blok ile bu kategoride halen üçüncü sırada yer alıyor.


Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 351 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada 366 hücum ribaundu ile Jan Vesely bulunuyor.

Shane Larkin, 11 sayı daha kaydetmesi halinde Euroleague kariyerindeki 500. sayısına ulaşacak.

James Anderson dokuz sayı daha kaydettiği takdirde Euroleague kariyerindeki 1000. sayısına ulaşacak.

Başarılı pota altı oyuncularımızdan Tibor Pleiss iki sayılık atışlarda 43 denemede 34 isabet bularak % 79,07 ortalama ile bu kategoride birinci sırada yer alırken, Bryant Dunston da 44 atışta 34 isabet ile % 77,27’lik oran ile Pleiss’ın arkasında ikinci sırada bulunuyor.

Tibor Pleiss kullandığı son 13 serbest atışının hepsinde başarılı olurken, Rodrigue Beaubeois da son 11 serbest atışının hiçbirini kaçırmadı. Beaubois, ayrıca Euroleague’de forma giydiği son yedi karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Adrien Moerman 4 asist daha yaptığı takdirde Euroleague kariyerinde 100 asist yapan oyuncular arasındaki yerini alacak. Moerman ayrıca forma giydiği son sekiz maçta sahadan en az bir top çalma kaydederek ayrıldı. Başarılı oyuncumuz maç başına 6,67 ribaunt ortalaması ile bu kategoride halen beşinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, dokuzuncu hafta itibariyle 190 üç sayılık denemesinde 86 isabet bularak % 45,26 ortalama ile bu kategoride zirvede yer alıyor. Takımımız iki sayılık atışlarda ise 354 denemede 206 isabet bularak % 58,19 ortalama ile ikinci, serbest atışlarda ise 131 denemede 108 isabet ve % 82,44 ortalama ile yine ikinci sırada bulunuyor. Ayrıca maç başına 102,33 verimlilik puanı ile Real Madrid’in ardından ikinci durumda yer alan takımımız, maç başına 19,56 asist ile de en çok asist yapan ikinci takım konumunda. Anadolu Efes, maç başına 3,0 blok ile bu sıralamada ise üçüncü durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Bryant Dunston
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Rodrigue Beaubois
  • Adrien Moerman
  • James Anderson
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss