Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 202 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 147 blok ile aynı sıralamada dokuzuncu durumda bulunuyor. Bu kategoride sekizinci sırada 161 blok ile Victor Khryapa yer alıyor.

Euroleague’de bu sezon forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir blok yaparak ayrılan Dunston, maç başına 1,17 blok ile bu kategoride halen üçüncü sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 352 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada 372 hücum ribaundu ile Jan Vesely bulunuyor.

Anadolu Efes’te dördüncü sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 101 karşılaşmada kaydettiği 969 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Krunoslav Simon Euroleague’de forma giydiği son yedi karşılaşmada sahadan en az bir top çalma kaydederek ayrıldı. Simon, dört top daha çaldığı takdirde Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşacak. Aynı şekilde Adrien Moerman’ın da Euroleague kariyerindeki 100. top çalma barajına ulaşması için dört top çalmaya ihtiyacı var.

Vasilije Micic, maç başına 5,50 asist ortalaması ile bu kategoride beşinci sırada yer alıyor.

Başarılı pota altı oyuncularımızdan Tibor Pleiss iki sayılık atışlarda 57 denemede 42 isabet bularak % 73,68 ortalama ile bu kategoride dördüncü sırada yer alıyor.

Tibor Pleiss, Euroleague’de kullandığı son 15, Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois da son 13 serbest atışlarını da sayıya çevirdiler. Beaubois, ayrıca Euroleague’de forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Adrien Moerman, Euroleague’de forma giydiği son 11 maçta sahadan en az bir top çalma kaydederek ayrıldı. 12 haftada toplam 19 top çalma kaydeden başarılı oyuncumuz, bu kategoride 21 top çalma ile birinci durumda bulunan Panathinaikos Opap’tan Nick Calathes’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Moerman, ayrıca maç başına 6,75 ribaunt ortalaması ile bu kategoride halen dördüncü, maç başına 5,25 savunma ribaundu ile bu kategoride ilk sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, 12. hafta itibariyle 270 üç sayılık denemesinde 119 isabet bularak % 44,07 ortalama ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor. Takımımız iki sayılık atışlarda ise 471 denemede 273 isabet bularak % 57,96 ortalama ile ikinci, serbest atışlarda ise 164 denemede 134 isabet ve % 81,71 ortalama ile birinci durumda bulunuyor. Ayrıca maç başına 100,75 verimlilik puanı ile üçüncü durumda yer alan takımımız, maç başına 86,42 sayı ortalaması ile Euroleague’in en skorer üçüncü takımı. Ekibimiz, maç başına 19,42 asist ile ligin en çok asist yapan üçüncü takımı konumunda bulunurken, 3,00 blok ortlaması ile bu sıralamada da üçüncü durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Bryant Dunston
  • Krunoslav Simon
  • Vasilije Micic
  • Rodrigue Beaubois
  • Adrien Moerman
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss