Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 207 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 153 blok ile aynı sıralamada dokuzuncu durumda bulunuyor. Bu kategoride sekizinci sırada 161 blok ile Victor Khryapa yer alıyor.

Dunston, bu sezon Euroleague’de 16. hafta sonrasında maç başına 1,19 blok ortalaması ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 357 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada 385 hücum ribaundu ile Mirsad Türkcan bulunuyor.

Anadolu Efes’te dördüncü sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 105 karşılaşmada kaydettiği 1003 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Krunoslav Simon, Euroleague’de forma giydiği son 11 karşılaşmanın 10’unda sahadan en az bir top çalma kaydederek ayrıldı.

Vasilije Micic, maç başına 5,50 asist ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor. Micic, ayrıca Euroleague’de forma giydiği yedi karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Micic, görev yaptığı son 13 karşılaşmanın 12’sini çift haneli verimlilik puanları üreterek tamamladı.

Tibor Pleiss, Euroleague’de kullandığı son 19, Rodrigue Beaubois da son 16 serbest atışını da sayıya çevirdi. Beaubois, ayrıca Euroleague’de forma giydiği son 12 karşılaşmanın 11’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Brock Motum’un, Euroleague kariyerindeki 100. üç sayılık isabetine ulaşması için yedi üç sayılık basket ihtiyacı var.

James Anderson, Euroleague’de forma giydiği son altı karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Adrien Moerman, Euroleague’de forma giydiği son 15 maçta sahadan en az bir top çalma kaydederek ayrıldı ve son sekiz maçında da sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz, maç başına 1,44 top çalma ortalaması ile bu sıralamada altıncı durumda bulunuyor. Moerman, ayrıca maç başına 6,31 ribaunt ortalaması ile bu kategoride halen altıncı, maç başına 4,94 savunma ribaundu ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes, 16. hafta itibariyle 371 üç sayılık denemesinde 164 isabet bularak % 44,20 ortalama ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor. Takımımız iki sayılık atışlarda ise 606 denemede 354 isabet bularak % 58,42 ortalama ile birinci, serbest atışlarda ise 230 denemede 184 isabet ve % 80,00 ortalama ile dördüncü sırada bulunuyor. Ayrıca maç başına 102,44 verimlilik puanı ile ikinci durumda yer alan takımımız, maç başına kaydettiği 86,50 sayı ortalaması ile Euroleague’in en skorer dördüncü takımı. Ekibimiz, maç başına 19,94 asist ile ligin en çok asist yapan ikinci takımı konumunda bulunurken, 3,31 blok ortlaması ile bu sıralamada da ikinci durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Bryant Dunston
  • Krunoslav Simon
  • Vasilije Micic
  • Rodrigue Beaubois
  • Adrien Moerman
  • James Anderson
  • Tibor Pleiss