Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 215 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 157 blok ile aynı sıralamada dokuzuncu durumda bulunuyor. Bu kategoride sekizinci sırada 161 blok ile Victor Khryapa yer alıyor.

Dunston, bu sezon Euroleague’de 25. haftanın ardından maç başına 1,08 blok ortalaması ile bu kategoride dördüncü sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 367 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada 385 hücum ribaundu ile Mirsad Türkcan bulunuyor.

Anadolu Efes’te dördüncü sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 114 karşılaşmada kaydettiği 1071 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Vasilije Micic, 25. hafta sonunda maç başına 5,24 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Rodrigue Beaubois, Euroleague’de kullandığı son 18 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Brock Motum’un, Euroleague kariyerindeki 100. üç sayılık isabetine ulaşması için dört üç sayılık baskete ihtiyacı var. Motum’un ayrıca Euroleague kariyerindeki 300. ribaunduna ulaşması için bir ribaunda ihtiyacı var.

Adrien Moerman, maç başına 1,40 top çalma ortalaması ile bu kategoride beşinci durumda bulunuyor. Moerman, ayrıca maç başına 6,44 ribaunt ortalaması ile bu kategoride halen beşinci, maç başına 5,08 savunma ribaundu ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor. Başarılı oyuncumuz ayrıca Euroleague’de forma giydiği son 10 karşılaşmayı çift haneli verimlilik puanları üreterek tamamladı.

Anadolu Efes, 25. haftanın ardından 599 üç sayılık denemesinde 244 isabet bularak % 40,73 ortalama ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor. Takımımız iki sayılık atışlarda ise 929 denemede 546 isabet bularak % 58,77 ortalama ile ikinci, serbest atışlarda ise 355 denemede 287 isabet ve % 80,85 ortalama ile birinci sırada bulunuyor. Ayrıca maç başına 100,60 verimlilik puanı ile Real Madrid’in ardından ikinci durumda yer alan takımımız, maç başına kaydettiği 84,44 sayı ortalaması ile Euroleague’in en skorer beşinci takımı. Ekibimiz, maç başına 19,80 asist ile ligin en çok asist yapan ikinci takımı konumunda bulunurken, 3,04 blok ortalaması ile bu sıralamada üçüncü durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Bryant Dunston
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Brock Motum
  • Vasilije Micic
  • Rodrigue Beaubois
  • Adrien Moerman
  • Tibor Pleiss