Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 224 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 159 blok ile aynı sıralamada dokuzuncu durumda bulunuyor. Bu kategoride sekizinci sırada 161 blok ile Victor Khryapa yer alıyor.

Forma giydiği son 10 maçın dokuzunda sahadan en az bir blok yaparak ayrılan Dunston, bu sezon Euroleague’de maç başına 1,16 blok ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor. Dunston, ayrıca son 10 maçın dokuzunu çift haneli verimlilik puanları üreterek tamamladı.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 378 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada 385 hücum ribaundu ile Mirsad Türkcan bulunuyor.

Anadolu Efes’te dördüncü sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 120 karşılaşmada kaydettiği 1141 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Vasilije Micic, maç başına 5,50 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde üçüncü sırada yer alıyor. Micic, forma giydiği son sekiz maçın yedisinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son dokuz maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 11 maçın 10’unu çift haneli skorlar üreterek tamamladı.

Krunoslav Simon, Euroelague’de forma giydiği son sekiz karşılaşmanın yedisinden çift haneli verimlilik puanları üreterek ayrıldı.

Brock Motum’un, Euroleague kariyerindeki 100. üç sayılık isabetine ulaşması için üç 3 sayılık baskete ihtiyacı var.

Adrien Moerman, Euroleague’de normal sezonda maç başına 6,37 ribaunt ortalaması bu sıralamada beşinci, maç başına 4,93 savunma ribaundu ile de bu kategoride ikinci sırada yer aldı. Moerman, ayrıca forma giydiği son 11 maçın 10’unda sahadan en az beş ribaunt alarak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz Euroleague’de kullandığı son 10 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Play off’larda Vasilije Micic, 18,0 sayı ortalaması ile birinci, 5,5 asist ortalaması ve toplam altı üç sayılık isabet ile ikinci ve 19,0 verimlilik puanı ortalaması ile üçüncü sırada yer alıyor. Başarılı oyuncumuz Bryant Dunston ise play off’larda maç başına 2,0 blok ile ilk sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Bryant Dunston
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Brock Motum
  • Krunoslav Simon
  • Vasilije Micic
  • Adrien Moerman
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss