Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 227 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 161 blok ile sekizinci sıradaki Victor Khryapa’yı yakaladı. Listede yedinci sırada 162 blok ile Mirza Begic, altıncı sırada 174 blok ile Stephane Lasme yer alıyor.

Forma giydiği son 12 maçın 11’inde sahadan en az bir blok yaparak ayrılan Dunston, bu sezon Euroleague’de maç başına 1,18 blok ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 380 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada 385 hücum ribaundu ile Mirsad Türkcan bulunuyor.

Anadolu Efes’te dördüncü sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 122 karşılaşmada kaydettiği 1159 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Vasilije Micic, maç başına 5,53 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular kategorisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 11 maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 13 maçın 12’sini çift haneli skorlar üreterek tamamladı.

Krunoslav Simon, Euroelague’de forma giydiği son 10 karşılaşmanın dokuzundan çift haneli verimlilik puanları üreterek ayrıldı. Simon, ayrıca forma giydiği son yedi karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık sabet bularak ayrıldı.

Brock Motum’un, Euroleague kariyerindeki 100. üç sayılık isabetine ulaşması için üç 3 sayılık baskete ihtiyacı var.

Adrien Moerman, maç başına 6,24 ribaunt ortalaması en çok ribaunt alan oyuncular sıralamasında beşinci, maç başına 4,88 savunma ribaundu ile de bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

Tibor Pleiss Euroleague’de kullandığı son 12, Adrien Moerman son 10, Vasilije Micic de son 9 serbest atışı sayıya çevirdi.

Play off’larda Shane Larkin 21,0 verimlilik puan ortalaması ile üçüncü, Bryant Dunston 16,25 ortalama ile beşinci, Vasilije Micic ve Adrien Moerman 14,75’er ortalama ile altıncı durumda yer alıyorlar.

Play off’lardaki ilk dört maçların ardından maç başına 20,0 sayı ortalaması bulunan Shane Larkin en skorer oyuncu konumunda bulunuyor. Diğer oyuncularımızdan Vasilije Micic 13,5 ortalama ile beşinci sırada yer alıyor.

Ribaunt kategorisinde ise maç başına 5,25 ribaunt ile Adrien Moerman altıncı sırada bulunuyor.

Dört maçın ardından 5,75 asist ortalaması bulunan Micic bu kategoride üçüncü, 3,75 asist ile Krunoslav Simon da yedinci sırada bulunuyor.

Play off’larda 1,75 blok ortalaması tutturan Bryant Dunston bu sıralamada birinci durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • Bryant Dunston
  • Brock Motum
  • Krunoslav Simon
  • Vasilije Micic
  • Adrien Moerman
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss