Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 237 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 162 blok ile yedinciliği Mirza Begic ile paylaşıyor. Listede altıncı sırada 174 blok ile Stephane Lasme yer alıyor.

Dunston, Euroleague’de forma giydiği son 18 maçın 17’sinde sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 395 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada bulunuyor. Listede yedinci sırada ise 406 hücum ribaundu bulunan Jan Vesely yer alıyor.

Anadolu Efes’te beşinci sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 128 karşılaşmada kaydettiği 1223 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 16 maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 18 maçın 17’sini çift haneli skorlar üreterek tamamladı.

Adrien Moerman Euroleague’de kullandığı son 10, James Anderson da son 13 serbest atışını sayıya çevirdi.

Chris Singleton’ın Euroleague kariyerindeki 100. bloğuna ulaşması için 3 blok daha yapması gerekiyor.

Vasilije Micic, en değerli oyuncu sıralamasında 22,7 ortalama ile üçüncü sırada yer alıyor. Bir diğer oyuncumuz Shane Larkin de bu kategoride 22,0 ortalama ile beşinci sırada bulunuyor. Micic ayrıca maç başına yaptığı 10,0 asist ile en çok asist yapan oyuncular listesinde ilk sırada, maç başına 2,3 top çalma ile de en çok top çalan oyuncular sıralamasında ikinci durumda yer alıyor.

Başarılı oyuncumuz Shane Larkin, maç başına 19,5 sayı ortalaması ile en çok sayı kaydeden oyuncular sıralamasında dördüncü durumda bulunuyor.

Üç hafta sonunda altı blok yapan Bryant Dunston, maç başına 2,0 blok ile ilk üç haftanın en çok blok yapan oyuncusu konumunda bulunuyor.

Etiketler:
  • Bryant Dunston
  • Vasilije Micic
  • Adrien Moerman
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss
  • Chris Singleton