Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Bryant Dunston, Turkish Airlines Euroleague’de bugüne kadar yaptığı 238 blok ile Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini sürdürdü. Listede ilk sırada ise 249 blok ile Fran Vazquez yer alıyor. Tibor Pleiss ise 162 blok ile yedinciliği Mirza Begic ile paylaşıyor. Listede altıncı sırada 174 blok ile Stephane Lasme yer alıyor.

Dunston, Euroleague’de forma giydiği son 19 maçın 18’inde sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 397 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında sekizinci sırada bulunuyor. Listede yedinci sırada ise 409 hücum ribaundu bulunan Jan Vesely yer alıyor.

Anadolu Efes’te beşinci sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 129 karşılaşmada kaydettiği 1240 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 17 maçta sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 12 maçın 11’ini çift haneli skorlar üreterek tamamladı.

Adrien Moerman Euroleague’de kullandığı son 10, James Anderson da son 13 serbest atışını sayıya çevirdi.

Chris Singleton’ın Euroleague kariyerindeki 100. bloğuna ulaşması için 3 blok daha yapması gerekiyor.

Bryant Dunston, en değerli oyuncu sıralamasında 20,25 verimlilik puanı ortalaması ile dördüncü sırada yer alıyor. Bir diğer oyuncumuz Vasilije Micic de bu kategoride 19,50 ortalama ile altıncı sırada bulunuyor. Micic, ayrıca maç başına yaptığı 8,50 asist ile en çok asist yapan oyuncular listesinde ilk sırayı Panathinaikos Opap’tan Nick Calathes ile paylaşıyor. Başarılı oyuncumuz maç başına 2,25 top çalma ile de en çok top çalan oyuncular listesinde ise ilk sırada yer alıyor.

Maç başına 16,0’şar sayı ortalaması bulunan Shane Larkin ve Vasilije Micic en çok sayı kaydeden oyuncular sıralamasında yedinciliği paylaşıyor.

Maç başına 7,0 ribaunt ortalaması bulunan Bryant Dunston bu sıralamada beşinci, maç başına 1,75 blok ortalaması ile en çok blok yapan oyuncusu kategorisinde lider durumda bulunuyor.

Etiketler:
  • Bryant Dunston
  • Vasilije Micic
  • Adrien Moerman
  • Shane Larkin
  • Tibor Pleiss
  • Chris Singleton