Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 249 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında Fran Vazquez ile birlikte ilk sırayı paylaşıyor. Dunston, bir blok daha yaptığı takdirde Euroleague’de tüm zamanların en çok blok yapan oyuncusu olacak. Aynı sıralamada Tibor Pleiss ise 176 blok ile altıncı sırada yer alıyor. Beşinci sırada ise 194 blok ile Ioannis Bourousis var.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 407 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada ise 421 hücum ribaundu ile Kerem Gönlüm yer alıyor.

Anadolu Efes’te altıncı sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 138 karşılaşmada kaydettiği 1320 sayı ile Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague’deki en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 12 maçın 11’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son 22 maçın 21’ini çift haneli skorlar üreterek tamamladı. Amerikalı oyuncumuz görev aldığı son 12 maçın 11’inde çift haneli verimlilik puanları üretti. Başarılı oyuncumuz forma giydiği son 12 maçın 11’inde ise en az bir top çalma kaydetti. Ayrıca Larkin, kullandığı son 19 serbest atışı da sayıya çevirdi. Başarılı oyuncumuz bir asist daha yaptığı takdirde Euroleague kariyerindeki 400. asistine ulaşacak.

Vasilije Micic, görev yaptığı son dokuz maçın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Başarılı oyuncumuz görev aldığı son dokuz maçın sekizinde çift haneli verimlilik puanları üretti.

Rodrigue Beaubois, forma giydiği son 18 karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Tibor Pleiss, kullandığı son 17 serbest atışı da sayıya çevirdi. Başarılı oyuncumuz Olympiacos karşılaşmasında üç ribaunt alması halinde Euroleague kariyerinde toplam 1.000 ribaunda ulaşmış olacak.

Krunoslav Simon, 22,75 verimlilik puanı ortalaması ile beş haftanın ardından birinci durumda bulunuyor.

Bryant Dunston, maç başına yaptığı 1,75 blok ile sezonun ilk beş haftası sonunda ilk sırada yer alıyor.

Vasilije Micic, maç başına 6,5 asist ile bu kategoride beş hafta sonunda birinci durumda bulunuyor.