Rakamlarla Anadolu Efes...

Bryant Dunston, bugüne kadar yaptığı 260 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ilk sırada yer alıyor. Aynı sıralamada Tibor Pleiss ise 179 blok ile yedinci sırada bulunuyor. Altıncı sırada ise 194 blok ile Ioannis Bourousis var.

Bryant Dunston, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 435 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Listede sekizinci sırada ise 439 hücum ribaundu ile Ioannis Bourousis yer alıyor.

Anadolu Efes’te altıncı sezonunu geçiren Dunston, takımımızda bugüne kadar oynadığı 149 karşılaşmada kaydettiği 1433 sayı ile Anadolu Efes forması altında Turkish Airlines Euroleague’de en çok sayı atan oyuncu konumunda bulunuyor.

Vasilije Micic, görev yaptığı son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrılırken, yine son dokuz karşılaşmanın sekizinde çift haneli verimlilik puanları üretti. Micic, ayrıca forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az 14 sayı ve üstünde skor kaydederek ayrıldı.

Shane Larkin, forma giydiği son 12 maçın 11’inde sahadan en az bir top çalma yaparak ayrıldı. Larkin, ayrıca görev yaptığı son altı maçın beşinde en az bir üç sayılık isabet buldu.

Shane Larkin, maç başına 1,50 top çalma ortalaması ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor.

Bryant Dunston, maç başına 1,20 blok ile bu sezon en çok blok yapan oyuncular kategorisinde beşinci sırada bulunuyor. Dunston, ayrıca forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde çift haneli verimlilik puanları üretti.

Sertaç Şanlı, % 68,99 iki sayılık atış yüzdesi ile bu kategoride Euroleague’de tüm zamanlar içinde en yüksek üçüncü iki sayılık atış yüzdesine sahip.

Vasilije Micic, maç başına 14,63 sayı ortalaması ile 20. hafta sonunda tüm oyuncular arasında sekizinci sırada bulunuyor. Micic, bu sezon maç başına 30:27 dakika süre ortalaması ile en çok süre alan oyuncular sıralamasında dördüncü durumda yer alıyor. Vasilije Micic, ayrıca maç başına 5,21 asist ortalaması ile en çok asist yapan oyuncular sıralamasında yedinci durumda bulunuyor.

Anadolu Efes, maç başına 91,00 verimlilik puanı ortalaması ile tüm takımlar arasında altıncı sırada bulunuyor.

Anadolu Efes, maç başına 3,10 blok ortalaması ile 20. haftanın ardından Euroleague'de en çok blok yapan takımlar kategorisinde beşinci sırada bulunuyor.

Takımımız ayrıca 20. hafta itibarıyla maç başına 6,85 top çalma ortalaması ile bu kategoride ise yedinci sırada yer alıyor.