Rakamlarla Anadolu Efes...

Shane Larkin, Euroleague’de forma giydiği son 32 karşılaşmanın 31’inde ve son 21 maçında sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Larkin, mücadele ettiği son 14 maçın 13’ünde sahadan en az çift haneli sayılar kaydederek ayrılırken, yine son 14 maçın 13’ünü en az 10 verimlilik puanı üreterek tamamladı. Başarılı oyuncumuz forma giydiği son yedi maçın altısında ise en az bir top çalma kaydetti. Shane Larkin ayrıca görev yaptığı son 10 maçta sahadan en az üç asist yaparak ayrıldı.

Rodrigue Beaubois, Euroleague’de oynadığı son 12 maçın 11’inde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Will Clyburn, görev yaptığı son altı maçın beşini en az 10 sayı ile tamamlarken, yine son altı maçın beşini en az 10 verimlilik puanı üreterek bitirdi.

Derek Willis, görev yaptığı son 10 maçın dokuzunda sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı.

Tyrique Jones, Euroleague’de forma giydiği son yedi maçın altısını en az 10 verimlilik puanı üreterek tamamladı.

Mike Daum, Euroleague’de oynadığı son altı maçın beşinde sahadan en az bir üç sayılık isabet bularak ayrıldı. Daum, Euroleague kariyerinde kullandığı toplam sekiz serbest atışı da sayıya çevirdi.

2019-20 sezonunun 11. hafta maçında Bayern Münih'e karşı 49 sayı kaydeden Shane Larkin, Euroleague’de tüm zamanların sayı rekorunu elinde bulunduruyor. Larkin ayrıca bu karşılaşmada 10 üç sayılık isabet bularak, bir maçta atılan en çok üç sayılık basket rekorunu da egale etmişti.

Tibor Pleiss, bugüne kadar yaptığı 216 blok ile Turkish Airlines Euroleague tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında altıncı sırada yer alıyor.

Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 1318 ribaunt ile Euroleague’de tüm zamanların en çok ribaunt alan 12. oyuncusu...

Tibor Pleiss, Euroleague’de bugüne kadar aldığı 443 hücum ribaundu ile Euroleague tarihinde en çok hücum ribaundu alan oyuncular sıralamasında 11. sırada yer alıyor.

Shane Larkin, Euroleague’de bugüne kadar kaydettiği 460 üç sayılık isabet ile Euroleague tarihinde tüm oyuncular içinde 10., Rodrigue Beaubois de 431 üç sayılık isabet ile 14. sırada yer alıyor.

Ante Zizic, Euroleague’de oynadığı tüm sezonlarda elde ettiği % 65,1 iki sayılık yüzdesi ile Euroleague’in tüm sezonlarında bu kategoride 11. durumda bulunuyor.

Tibor Pleiss’ın Euroleague kariyerindeki 100. top çalmasına ulaşması için iki top çalma daha yapması gerekiyor.

Rodrigue Beaubois’nın Euroelague’deki 500. asistine ulaşması için 22 asist daha yapması gerekiyor.

Shane Larkin 16. haftanın ardından maç başına 20,3 verimlilik puanı ortalaması ile en değerli oyuncular listesinde üçüncü sırada bulunuyor. Larkin, maç başına 17,5 sayı ortalaması ile bu kategoride dördüncü sırada yer alıyor. Amerikalı oyuncumuz ayrıca maç başına 5,5 asist ile Euroleague’de en çok asist yapan oyuncular sıralamasında yedinci, 1,4 top çalma ortalaması ile beşinci durumda bulunuyor.

16. haftanın ardından Anadolu Efes, maç başına 11,4 top kaybı ile tüm takımlar içinde en az top kaybeden ikinci takım. Takımımız ayrıca maç başına 17,9 asist ile en çok asist yapan takımlar içinde sekizinci durumda bulunuyor. Maç başına 7,3 top çalma ile bu kategoride beşinci sıradayız. Ekibimiz aynı zamanda maç başına 2,8 blok ile bu kategoride beşinci durumda bulunuyor.