Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Jon Diebler kaydettiği toplam 22 üç sayılık isabet ile ilk Euroleague’in altı haftası sonrasında en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvedeki yerini korudu. Diebler Limoges deplasmanında altı, EA Milano karşısında üç, Cedevita Zagreb karşısında beş, Laboral Kutxa ve Olympiacos maçlarında ikişer ve Limoges karşısında dört üç sayılık isabet kaydetmişti. 39 üç sayılık atış denemesinde 22 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 56,41.

Diebler altı hafta sonunda maç başına 32:32 dakika sahada kalarak Euroleague’de en çok süre alan üçüncü oyuncu konumunda bulunuyor.

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel maç başına 7,5 asist ortalaması ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

Jayson Granger Euroleague’de forma giydiği son sekiz karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Bryant Dunston 2013-14 sezonu Top 16 Turu dokuzuncu haftasında EA Milano karşısında dört blok yaparak Euroleague kariyerindeki en yüksek blok rakamına ulaşmıştı.

Cedi Osman geçtiğimiz sezon Top 16 Turu’nun 13. haftasında Anadolu Efes’in EA Milano’yu 86-78 mağlup ettiği karşılaşmada sekiz ribaunt alarak Euroleague kariyerindeki en yüksek ribaunt rakamına ulaşmıştı.

Anadolu Efes en çok asist yapan takımlar kategorisinde birinci sıraya yükseldi. Geçtiğimiz hafta bu kategoride ikinci sırada bulunan Anadolu Efes, maç başına 20,83 asist ortalaması yakalayarak 20,50 asist ortalaması bulunan Unicaja Malaga’yı geçerek ilk sıraya yerleşti.

Takımımız en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında da ilk sırada yer alıyor. 147 üç sayılık atış denemesinde 70 isabet bulan Anadolu Efes % 47,62’lik oran ile bu kategoride birinci durumda bulunuyor.

Ekibimiz altı hafta sonunda rakip potalara bıraktığı toplam 522 sayı ile maç başına 87,0 sayı ortalaması tutturarak 24 takım içinde üçüncü sıradaki yerini korudu.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Cedi Osman
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler