Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Jon Diebler kaydettiği toplam 26 üç sayılık isabet ile ilk Euroleague’in yedi haftası sonrasında en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvedeki yerini korudu. 46 üç sayılık atış denemesinde 26 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 56,52.

Diebler yedi hafta sonunda maç başına 32:03 dakika sahada kalarak Euroleague’de en çok süre alan dördüncü oyuncu konumunda bulunuyor.

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel maç başına 7,71 asist ortalaması ile en çok assist yapan oyuncular sıralamasında birinciliği Kızılyıldız’dan Stefan Jovic ile paylaşıyor.

Euroleague kariyerinde bugüne kadar 480 asist yapan Heurtel, 20 asist daha yaptığı takdirde Euroleague tarihinde 500 asist barajına ulaşan 18. oyuncu olacak.

Jayson Granger Euroleague’de forma giydiği son dokuz karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Dario Saric Euroleague’de kullandığı son 13 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes en çok asist yapan takımlar kategorisinde liderliğini sürdürüyor. Takımımız yedi haftanın ardından maç başına 21,29 asist ortalaması yakalayarak ilk sıradaki yerini korudu.

Takımımız en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında da zirvedeki yerini korudu. 173 üç sayılık atış denemesinde 83 isabet bulan Anadolu Efes % 47,98’lik oran ile bu kategoride birinci durumda bulunuyor.

Ekibimiz yedi hafta sonunda rakip potalara bıraktığı toplam 606 sayı ile maç başına 86,57 sayı ortalaması tutturarak 24 takım içinde ikinci sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Dario Saric
  • Thomas Heurtel
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler