Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Euroleague’de 12 haftanın ardından başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel asist krallığında maç başına 7,58 asist ile zirvedeki yerini korudu. Başarılı oyuncumuz Darüşşafaka Doğuş karşılaşmasında oynaması durumunda Euroelague kariyerindeki 100. maçında forma giymiş olacak.

Heurtel ayrıca 17,58 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında sekizinci sırada yer alırken, 12 haftada kaydettiği toplam 161 sayı ile maç başına 13,42 sayı ortalaması ile sayı krallığında 15. sırada bulunuyor. Fransız oyuncu Euroleague’de forma giydiği son beş karşılaşmada sahadan en az bir top çalma ile ayrılırken, Euroleague’deki son yedi karşılaşmasını çift haneli indeks puanı ile tamamladı.

Jon Diebler 12 hafta sonunda kaydettiği toplam 34 üç sayılık isabet ile en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvedeki yerini korudu. 63 üç sayılık atış denemesinde 34 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 53,97.

Diebler ayrıca 12 hafta sonunda maç başına 30:18 dakika sahada kalarak Euroleague’de en çok süre alan beşinci oyuncu oldu.

Jayson Granger Euroleague’de forma giydiği son 14 karşılaşmanın 13’ünde sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı. Granger ayrıca Euroleague’de görev aldığı son beş karşılaşmada sahadan en az bir top çalma ile ayrıldı.

Dario Saric Euroleague’de kullandığı son 18 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes 12 haftanın ardından maç başına 97,50 indeks ortalaması ile en değerli takım kategorisinde CSKA Moskova ve Real Madrid’in ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ise zirvede bulunuyor. 277 üç sayılık atış denemesinde 125 isabet bulan Anadolu Efes % 45,13’lük oran ile bu kategoride birinciliğini korudu.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde de birinci durumda bulunuyor. Ekibimiz 12 hafta sonunda maç başına 20,83 asist ortalaması zirvede yer alıyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Dario Saric
  • Thomas Heurtel
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler