Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Euroleague’de 13 haftanın ardından başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel asist krallığında maç başına 7,85 asist ile zirvedeki yerini korudu.

Heurtel ayrıca 17,38 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında yedinci sırada yer alırken, Euroleague’de forma giydiği son sekiz karşılaşmayı çift haneli indeks puanlarına ulaşarak tamamladı. Fransız oyuncu 13 haftada kaydettiği toplam 164 sayı ile maç başına 12,62 sayı ortalaması ile sayı krallığında 18. sırada bulunuyor.

Jon Diebler 13 hafta sonunda kaydettiği toplam 35 üç sayılık isabet ile en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu sıralamasında zirvede yer aldı. Diebler birinciliği Rusya’nın Khimki takımından Alexey Shved ile paylaşırken, 69 üç sayılık atış denemesinde 34 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 50,72.

Jon Diebler Euroelague’de forma giydiği son 13 karşılaşmanın 12’sinde, Jayson Granger ise son 15 karşılaşmanın 14’ünde sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı. Granger ayrıca Euroleague’de görev aldığı son altı karşılaşmada sahadan en az bir top çalma ile ayrıldı.

Dario Saric Euroleague’de kullandığı son 18 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes 13 haftanın ardından maç başına 98,62 indeks ortalaması ile en değerli takım kategorisinde CSKA Moskova ve Real Madrid’in ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ise zirvede bulunuyor. 302 üç sayılık atış denemesinde 132 isabet bulan Anadolu Efes % 43,71’lik oran ile bu kategoride birinciliğini korudu.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde de birinci durumda bulunuyor. Ekibimiz 13 hafta sonunda maç başına 21,0 asist ortalaması zirvede yer alıyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Dario Saric
  • Thomas Heurtel
  • Jayson Granger
  • Jon Diebler