Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 102 karşılaşmada toplam 543 asist yapan Fransız oyuncu maç başına 5,32 asist ortalaması ile zirvede yer aldı.

Heurtel bu sezon Euroleague’de 15 haftanın ardından maç başına 7,80 asist ile zirvedeki yerini korudu.

Heurtel ayrıca 16,67 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında dokuzuncu sırada yer alıyor.

Jon Diebler 15 hafta sonunda kaydettiği toplam 41 üç sayılık isabet ile en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu kategorisinde ilk sırada yer alıyor. 81 üç sayılık atış denemesinde 41 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 50,62.

Diebler ayrıca Euroelague’de forma giydiği son 15 karşılaşmanın 14’ünde sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı. Genç oyuncumuz Cedi Osman ise Euroelague’de forma giydiği son altı karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık isabet kaydederek ayrıldı.

Dario Saric Euroleague’de kullandığı son 20 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes 15 haftanın ardından maç başına 97,47 indeks ortalaması ile en değerli takım kategorisinde CSKA Moskova ve Real Madrid’in ardından üçüncü sırada yer alıyor.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ise zirvede bulunuyor. 353 üç sayılık atış denemesinde 153 isabet bulan Anadolu Efes % 43,34’lük isabet oranı ile bu kategoride birinciliğini korudu.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde ise ikinci sırada bulunuyor. 15 hafta sonunda toplam 307 asist yapan Anadolu Efes maç başına 20,47 asist ortalaması ile 20,53 ortalaması bulunan Real Madrid’in ardından ikinci durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Cedi Osman
  • Dario Saric
  • Thomas Heurtel
  • Jon Diebler
  • Turkish Airlines Euroleague