Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 106 karşılaşmada toplam 570 asist yapan Fransız oyuncu maç başına 5,38 asist ortalaması ile zirvede yer aldı.

Heurtel bu sezon Euroleague’de 19 haftanın ardından maç başına 7,58 asist ile zirvedeki yerini korudu.

Heurtel ayrıca 15,79 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında 11. sırada yer alıyor.

Jon Diebler 19 hafta sonunda kaydettiği toplam 47 üç sayılık isabet ile en çok üç sayılık isabet bulan oyuncu kategorisinde ikinci sırada yer alıyor. 98 üç sayılık atış denemesinde 47 isabet bulan başarılı oyuncumuzun üç sayılık yüzdesi ise % 47,96.

Cedi Osman Euroleague’de forma giydiği son 10 karşılaşmanın dokuzunda sahadan en az bir üç sayılık isabet ile ayrıldı.

Cedi ayrıca Euroleague’de kullandığı son 12 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes 19 haftanın ardından maç başına 92,68 indeks ortalaması ile en değerli takım kategorisinde beşinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ise üçüncü sırada yer alıyor. 443 üç sayılık atış denemesinde 181 isabet bulan Anadolu Efes % 40,86’lık isabet oranı ile bu kategoride CSKA Moskova ve Lokomotiv Kuban’ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde ise üçüncü sırada bulunuyor. 19 hafta sonunda toplam 374 asist yapan Anadolu Efes maç başına 19,68 asist ortalaması ile Real Madrid ve CSKA Moskova’nın ardından üçüncü durumda yer alıyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Cedi Osman
  • Thomas Heurtel
  • Jon Diebler
  • Darüşşafaka Doğuş