Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 110 karşılaşmada toplam 607 asist yapan Fransız oyuncu maç başına 5,52 asist ortalaması ile zirvedeki yerini korudu. Thomas Heurtel geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşılaşmasında yaptığı 13 asist ile bu sezon toplam 181 asiste ulaşarak Panathinaikos’tan Dimitris Diamantidis’in 2013-14 sezonunda 180 asist ile “bir sezonda en çok asist yapma” rekorunu kırdı.

Heurtel bu sezon Euroleague’de 23 haftanın ardından maç başına 7,87 asist ile birinci sıradaki yerini korudu. Başarılı oyuncumuz -23’ü bu sezon olmak üzere- Euroleague’de forma giydiği son 35 karşılaşmada sahadan en az üç asist yaparak ayrıldı.

Heurtel ayrıca 17,52 indeks puanı ile en değerli oyuncu sıralamasında altıncı sırada yer alıyor. Fransız oyuncu Euroleague’de forma giydiği son beş karşılaşmada sahadan en az 20 indeks puanı kaydederek ayrıldı.

Cedi Osman Euroleague’de forma giydiği son 14 karşılaşmanın 13’ünde sahadan en az bir üç sayılık basket kaydederek ayrıldı.

En çok blok yapan oyuncular sıralamasında Bryant Dunston maç başına 1,13 blok ile beşinci, Alex Tyus da 1,09 blok ile altıncı sırada yer alıyor. Tyus ayrıca Euroleague’de forma giydiği son dokuz karşılaşmanın sekizinde sahadan en az bir blok yaparak ayrıldı.

Anadolu Efes 23 haftanın ardından maç başına 92,91 indeks ortalaması ile en değerli takım kategorisinde beşinci sırada yer alıyor.

Anadolu Efes en çok üç sayılık isabet bulan takımlar sıralamasında ise dördüncü sırada yer alıyor. 531 üç sayılık atış denemesinde 213 isabet bulan Anadolu Efes % 40,11’lik isabet oranı ile bu kategoride CSKA Moskova, Lokomotiv Kuban ve Real Madrid’in ardından dördüncü durumda bulunuyor.

Takımımız en çok asist yapan takımlar kategorisinde ise üçüncü sırada bulunuyor. 23 hafta sonunda toplam 445 asist yapan Anadolu Efes maç başına 19,35 asist ortalaması ise CSKA Moskova ve Real Madrid'in ardından Khimki ile üçüncülüğü paylaşıyor.

Etiketler:
  • euroleague
  • Anadolu Efes
  • Panathinaikos
  • Cedi Osman
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Alex Tyus