Rakamlarla Anadolu Efes...

 

Başarılı oyuncumuz Thomas Heurtel, Turkish Airlines Euroleague’de tüm zamanlar içinde en iyi asist ortalamasına sahip oyuncu sıralamasında birinciliğini sürdürdü. Euroleague’de bugüne kadar forma giydiği 120 karşılaşmada toplam 670 asist yapan Fransız oyuncu maç başına 5,58 asist ortalaması ile zirvede bulunuyor.

Thomas Heurtel 670 asist ile Euroleague’de tüm zamanlar içinde en çok asist yapan oyuncular sıralamasında ise 11. sırada bulunuyor.

Cedi Osman Euroleague’de forma giydiği son 16 karşılaşmanın 15’inde, Jayson Granger ise görev aldığı son sekiz karşılaşmada sahadan en az bir üç sayılık basket kaydederek ayrıldılar.

Cedi Osman geçtiğimiz hafta Kızılyıldız karşılaşmasında 12 sayı kaydederek Euroleague kariyerindeki 500. sayı barajını geçmişti. Ayrıca Jayson Granger da Kızılyıldız karşısında beş asist yaparak Euroleague kariyerindeki 300. asistine ulaşmıştı.

Bryant Dunston Euroleague’de forma giydiği son 10, Tyler Honeycutt ise son sekiz karşılaşmada sahadan en az ikişer hücum ribaundu alarak ayrıldılar. Euroleague kariyerinde halen 465 ribaundu bulunan Dunston’ın 500. ribaunduna ulaşması için 35 ribaunt daha alması gerekiyor.

Başarılı oyuncumuz Tyler Honeycutt, Kızılyıldız karşılaşmasında aldığı 13 ribaunt ile toplam ribaunt sayısını 76’ya çıkararak dokuz hafta sonunda maç başına 8,44 ribaunt ortalaması ile tüm oyuncular arasında birinci sıraya yükseldi.

Hücum ribaundu kategorisinde Bryant Dunston maç başına 3,11 hücum ribaundu ile ikinci, Tyler Honeycutt da maç başına 3,00 hücum ribaundu ile üçüncü sırada bulunuyor.

Berk Demir ve Samet Geyik, Maccabi Fox Tel Aviv karşılaşmasında görev almaları halinde kariyerlerinde ilk kez Turkish Airlines Euroleague maçında forma giymiş olacaklar.

Turkish Airlines Euroleague’de dokuz haftanın ardından Anadolu Efes toplamda 347 ve maç başına 38,56 ribaunt ile en çok ribaunt alan takım konumunda bulunuyor. Hücum ribaundu kategorisinde ise 142 hücum ribaundu bulunan takımımız maç başına 15,77 ortalama ile bu sıralamada da zirvede yer alıyor.

Anadolu Efes dokuz haftanın ardından toplam 185 asist yaparak maç başına 20,55 asist ile bu kategoride ikinci sırada yer alıyor.

Takımımız dokuz hafta sonunda 96,56 indeks ortalaması ile tüm takımlar içinde en değerli üçüncü takım konumunda bulunuyor. Rakip potalara maç başına 87,56 sayı bırakan Anadolu Efes bu sıralamada üçüncü, maç başına 3,56 blok ile de en çok blok yapan takımlar kategorisinde yine üçüncü sırada yer alıyor.

Etiketler:
  • Anadolu Efes
  • Cedi Osman
  • Berk Demir
  • Thomas Heurtel
  • Bryant Dunston
  • Jayson Granger
  • Turkish Airlines Euroleague
  • Tyler Honeycutt
  • Samet Geyik
  • Maccabi Fox Tel Aviv